Tyson Fury: Mogu pobijediti Joshuu i s jednom rukom zavezanom iza leđa

Foto: Getty Images/Guliver Image

BRITANSKI boksač Tyson Fury izjavio je u ponedjeljak da bi mogao pobijediti svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, sunarodnjaka Anthonyja Joshuu i s jednom rukom zavezanom iza leđa, objavili su britanski mediji.

Anthony Joshua u subotu je osvojio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA, nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, tehničkim nokautom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička.

"To je bila odlična borba, vrlo zabavna i navijao sam za Joshuu. Vrištao sam, čupao kosu, ono malo što mi je ostalo, jer sam bio zabrinut da će nas koštati milijune. No Joshua je pokazao da može pasti i nakon toga se vratiti jači", rekao je Fury.

Joshua je nakon pobjede protiv Klička pozvao Furyja na obračun, a Fury je to objeručke prihvaća.

"Postoji samo jedna borba koja zanima sve na svijetu, a to je meč između mene i Joshue. Ja sam još uvijek broj jedan na svijetu", rekao je Fury.

Fury nije boksao od studenoga 2015. godine, kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Klička i postao svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA, WBO, IBF, IBO verziji. Uzvratni meč je dvaput odgađan da bi na kraju bio otkazan. Fury je nakon toga priznao da pati od depresije i da je uzimao kokain, zbog čega mu je oduzeta boksačka licenca koja bi mu uskoro trebala biti vraćena.

"Istina je da nisam dugo boksao, baš kao i Kličko uoči dvoboja sa Joshuom, ali ja imam 28 godina, a Kličko 41. Vidjeli ste kako je Kličko poslao Joshuu u nokdaun u šestoj rundi, a mene nije mogao ni udariti. Boksački stilovi čine borbe, ali siguran sam da mogu pobijediti Joshuu i s jednom rukom zavezanom iza leđa", zaključio je Fury.

 

 

Pročitajte više