U Ciboni gori crvena lampica: Nakon dva poraza, sutra jednostavno moramo pobijediti

"KADA se na početku izgube dvije utakmica, normalno je da se stvara pritisak. Potrebna nam je pobjeda koja će nam dati krila za dalje", kaže Velimir Perasović.

Cibona je nakon pompoznih najava za novu sezonu, u NLB ligi krenula dosta loše. Prvo su poraženi od Hemofarma koji ima jednu mladu i neuigranu momčad u prvom kolu, da bi im u drugom kolu u derbiju Zadar očitao lekciju u Draženovom domu. Istovremeno, Zagreb je također loše startao, s dva poraza.

Pred Cibonom, koja ove godine lovi vizu za Euroligu za sljedeće tri sezone, utakmica protiv Zagreba u trećem kolu je od krucijalnog značaja. Vukovi jednostavno moraju pobijediti Mrave te konačno doći do prvog trijumfa. No, neće imati lagan zadatak. Idu u goste momčadi koja je izrazito domaćinska i koja se na svojem terenu ne  predaje lako.

"Ova utakmica je važna kako za Zagreb tako i za nas, s obzirom na način na koji smo ušli u ovu sezonu u NLB ligi (dva poraza i Zagreb i Cibona o.pa.). To je za nas vrlo važna utakmica, moramo nadoknaditi bodove koje smo izgubili u prve dvije utakmice", rekao je Velimir Perasović o važnosti susreta u Trnskom sutra u 16.30.

Momčad Zagreba također traži svoju prvu pobjedu.

"Zagreb je vrlo kvalitetna momčad, mi ih respektiramo, ali ih se ne bojimo. Za nas je najvažniji ulazak u samu utakmicu, ne smijemo im dozvoliti da razviju svoju napadačku igru. Jako su talentirani u napadu te ako ih se pusti mogu svakom protivniku napraviti puno problema. Jednostavno, mi ovu utakmicu moramo pobijediti. Potrebna nam je jedna pobjeda koja će nam dati krila", kaže trener Cibone o sljedećem protivniku.

Cibosi su pod pritiskom, to je sigurno.

"Kada se na početku izgube dvije utakmice, sigurno je da se stvara pritisak. No, nismo izgubili od bilo koga. Izgubili smo od momčadi koje će biti u samom vrhu NLB lige."

Situacija sa zdravstvenim kartonom u Ciboni također nije sjajna.

"Prkačin nije trenirao tjedan dana, odigrao je utakmicu protiv Zadra (0 koševa o.pa.), moramo vidjeti u kakvom će stanju biti. On ima problema s disanjem, ima jedno istegnuće mišića na nezgodnom dijelu te ga to dosta smeta. Kaštropil je bio bolestan, proveo je nekoliko dana u krevetu", kaže Perasović. Dakle, Cibona ima velikih problema s neoporavljenim centrima.

No, sigurno je dobra vijest za Velimira Perasovića Rawle Marshall koji se prilagođava bolje od očekivanog.

"On me iznenadio, brzo se uklopio i brzo se vratio u formu, ima atletske kapacitete koji mu to omogućuju. Naravno, s obzirom da dulje vrijeme nije bio u trenažnom procesu imat će sigurno oscilacije."

U Trnskom jedan od dva zagrebačka kluba koji igraju u NLB ligi, sutra će potonuti na samo dno. U svakom slučaju sutrašnja je utakmica od velikog značaja kako za Cibonu tako i u Zagreb.

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više