U Dinamovom dresu konačno zaigralo nekadašnje Bayernovo čudo od djeteta

Foto: GNK Dinamo

"15-GODIŠNJI Hrvat osvojio Pepa Guardiolu", tako je Eurosport prije dvije godine pisao o Toniju Trogrančiću. 
 
Toni je rođen 1. siječnja 2000. godine u njemačkom Bad Aiblingu, u blizini Muenchena. Očeva obitelj mu je podrijetlom iz Fojnice u BiH, a majka je iz Vinkovaca. Bayern ga je zapazio na turniru Red Bullove akademije, gdje je proglašen za najboljeg igrača ispod 11 godina.
 
Prije tri godine dobio je priliku kao veliki talent trenirati s prvom momčadi Bayerna. Na trening Bayernove A ekipe "uletio" je po preporuci Guardiolinog asistenta Hermanna Gerlanda, ujedno i čovjeka odgovornog za karijere Tonija Kroosa, Thomasa Müllera i Davida Alabe.
 
Gdje je od tada do danas nestao Trogrančić? Otišao je iz Bayerna u Ajax, ali se u Nizozemskoj nije snašao. Jedno vrijeme je bio bez kluba, a onda ga je pozvao Dinamo. 
 
Sada je kao 17-godišnjak napokon zaigrao u Dinamovom dresu, debitirao je za juniorsku momčad u pobjedi 7:0 protiv Varaždina. Odmah je i zabio gol.
 
Igra na poziciji veznjaka, sjajan je u igri s obje noge, a u Dinamu vjeruju da će poput mnogih drugih upravo na Maksimiru pokazati da su ga europski velikani prerano otpisali.
 

Pročitajte više