U Dortmundu krive frizera za blamažu u Londonu

PRIJE samo mjesec dana Borussia iz Dortmunda je izgleda nezaustavljivo. Moderan, brz i prokleto ubojit nogomet gazio je sve pred sobom. Tada je izgledalo kako će se žuto-crni prošetati do naslova u Njemačkoj, a i da puno toga mogu napraviti u Ligi prvaka.

Danas je priča posve suprotna. Borussia je u posljednje četiri utakmice bez pobjede, neuvjerljivi Bayern se u Bundesligi približio na korak ispadanju iz Lige prvaka i idilična atmosfera na Westfalenu pretvorila se u paniku.

Sve je naopako krenulo u Bundesligi kad su odigrali 1:1 protiv Eintrachta u gostima nakon čega su u kupu ispali od Werdera na penale.

Zatim je uslijedila šokantna utakmica protiv Hoffenheima kad su vodili 3:0 i dopustili gostima da dođu do 3:3. A totalni pad forme kulminirao je blamažom u Londonu kad ih je Tottenham s 3:0 razbio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Harmonija i homogenost u momčadi više ne postoje, a kad stvari krenu nizbrdo, onda se krivci traže na sve strane. Njemački mediji su danas objavili priču da su Axel Witsel, Raphael Guerreiro, Dan-Axel Zagadou, Abdou Diallo i Jacob Bruun Larsen pozvali poznatog frizera Sheldona Edwardsa u hotel da im sredi frizure samo nekoliko sati prije početka dvoboja s Tottenhamom.

Navijači i mediji su poludjeli, napali su igrače zbog kroničnog manjka profesionalizma, a cijelu situaciju je prokomentirao i direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

"Danas imamo generaciju nogometaša koja se potpuno drugačije priprema za utakmice u odnosu na moje vrijeme. Ovo se nije smjelo dogoditi i više se neće događati. Razgovarat ćemo s igračima, ali naravno da šišanje nije poremetilo momčad. Izgubili smo na terenu, a tamo ćemo i tražiti uzroke poraza.''

Pročitajte više