DINAMO - KRASNODAR 1:0

U jednom se hrvatskom gradu Dinamova pobjeda slavi možda više nego u Zagrebu

Foto: Pixell

DRUGI put u posljednje tri sezone Dinamo je izborio plasman u osminu finala Europa lige. Hrvatski prvak je s dvije pobjede izbacio ruski Krasnodar. Nakon 3:2 iz ruskog ogleda Dinamo je u uzvratnom susretu na Maksimir pobijedio 1:0.

Veliki uspjeh hrvatskog klupskog nogometa za Index je komentirao Zoran Zekić.

Znate li tko najviše slavi Dinamovu pobjedu? Osijek

Dinamo je napravio fantastičnu stvar i za hrvatski nogomet, ali i za prvenstvo. Znate tko sad uz Modre najviše slavi? Osijek. Ondje se sad možda slavi čak i više nego u Zagrebu. Plasman Dinama u osminu finala i nastavak europske sezone sjajna je stvar za HNL i očekujem da će prvenstvo biti neizvjesno do posljednjeg kola. Teško će Modri izdržati igranje na sva tri fronta i tu vidim šansu Osijeka da nastavi disati za vratom Modrima, a to će za sve nas koji volimo HNL biti fantazija.

Oršić je čudo, a za Dinamo je sjajno što još ima puno rezervi. Majer i Ristovski moraju bolje 

Oduševio me Petković, Ivanušec je bio fenomenalan, Jakić je odigrao utakmicu karijere, ali najviše me impresionirao Oršić. Nevjerojatna je bila njegova posvećenost obrani, a držao je sve konce igre i u napadu. Čudo je od igrača i nevjerojatno mi je i dalje da je za hrvatsku javnost jedan takav igrač praktički bio anoniman do prije dvije godine. Super stvar za Dinamo je i činjenica da u igri Modrih vidim puno rezervi. Nekoliko igrača mogu i moraju dati još više i, kad se to dogodi, kad Ristovski ili Majer dođu na optimalan nivo, a siguran sam da hoće, Dinamo će biti pakleni protivnik za svaku ekipu na koju naiđe.

Mamić je uništio ruskog trenera

Često se u nogometu podcjenjuje uloga trenera. To je jako promašeno, a ova je utakmica to dokazala. Dinamo je taktički razbio Ruse u ove dvije utakmice. Mamić je napravio fantastičnu analizu i savršeno je iskoristio sve slabosti Krasnodara. Svaki gol, svaka šansa u ovih 180 minuta bili su plod analize i izvanrednog skautinga protivnika. Akcija Jakića i gol Majera su također bili plod uigranosti i tehničke superiornosti hrvatskog prvaka. Trener Krasnodara jednostavno nije bio dorastao ovakvoj utakmici.

Tehničko-taktički savršena utakmica Dinama

Nakon što je Dinamo u prvom poluvremenu poveo, u nastavku je mudro umrtvio igru i natjerao goste da odustanu od vjere da mogu napraviti preokret. Krasnodar nije imao nikakvu ideju kako probiti dupli blok Dinama, a imao sam dojam da su se igrači Dinama čak i odmarali u duplim blokovima i s lakoćom su odbijali svaki napad Rusa te su preko krila nakon kontri i polukontri mogli zabiti još koji gol. Ova utakmica možda i nije bila pretjerano sadržajna, ali je s Dinamove strane bila tehničko-taktički savršeno odigrana. Jedna od najboljih u Europi u posljednjih nekoliko godina.

Želim Molde, ima vremena za velikane

Puno navijača bi voljelo da Dinamo sad izvuče Manchester United, Arsenal, Tottenham ili nekog od velikana. Znam da bi svatko volio gledati takve divove, ali mislim da bi za Dinamo, kao i za hrvatski nogomet, bilo puno bolje da bar još jedno kolo Modri izvuku klub iz, uvjetno rečeno, nižeg ranga. Ovakav Dinamo zaista može igrati protiv svakoga, ali ima vremena za velikane. Osobno, volio bih da sljedeći rival bude Molde.

Pročitajte više