U Klagenfurtu preminuo Marin Zubčić

AUSTRIJSKA policija je jučer u Klagenfurtu privela 12 hrvatskih navijača od kojih je devet pušteno a trojica su još uvijek zadržana, rekao nam je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Pogledajte kako je bilo u Klagenfurtu: "Na stadionu su samo guzonje"

"Šestorica navijača su privedena zbog remećenja javnog reda i mira, dvojica zbog napada na službenu osobu i paljenja bengalki, jedna zbog posjedovanja droge dok su ostala trojica privedena jer su počinili kaznena djela s elementima nasilja i tučnjave", rekao je Borovec. Policija nema podatke koja su trojica navijača točno zadržana.

Borovec nam je kazao kako je austrijska policija ipak iznimno zadovoljna jučerašnjim pohodom hrvatskih navijača na Klagenfurt te ih je pohvalila za uzorno ponašanje.

Potvđeno da je umrli navijač Marin Zubčić

Najtragičniji događaj među hrvatskim navijačima smrt je dvadesetogodišnjeg Marina Zubčića iz Matulja pokraj Rijeke koji se prvo srušio u navijačkoj zoni Klagenfurta da bi ubrzo umro u bolnici. Da se radi o Marinu Zubčiću potvrdio je i Borovec. Još nema nalaza obdukcije pa se službeno ne zna razlog njegove smrti, ali se pretpostavlja da se radi o srčanom udaru. Liječnici su navodno mislili da se srušio uslijed alkoholiziranosti te su ga spojili na infuziju i detoksikator, ne sluteći da ima probleme sa srcem.

Što se tiče navijačkih incidenata, najveći se jučer dogodio u Oktober Strasseu u centru Klagenfurta gdje su se bacale limenke a neki od navijača su previše plesali po stolovima pa je policija morala intervenirati. U sveopćem slavlju netko od hrvatskih navijača je bacio dvije bombe nakon čega se pojavila austrijska specijalna policija, što je po dobrom starom običaju, dodatno izazvalo hrvatske navijače koji su ih počeli gađati limenkama piva.

Četvoricu najratobornijih policija je privela s lisicama na rukama. Situacija se malo smirila nakon što je stiglo policijsko pojačanje. U jednom trenu policija je čak među navijače ušla s velikim kombijem na kojem je bio razglas pomoću kojeg su molili uzavrele hrvatske navijače da se smire.

D.M.
Foto i video: Index

Pročitajte više