U kojem će klubu Stanišić biti iduće sezone? Insajder otkrio planove Bayerna i Bayera

Foto: EPA

BAYERN je u ljeto 2023. poslao hrvatskog bočnog braniča Josipa Stanišića (24) na posudbu u Bayer, a on je sada sa sastavom iz Leverkusena prekinuo Bayernovu 11 godina dugu dominaciju i osvojio naslov prvaka Bundeslige. Brojni nogometni stručnjaci preispitivali su tu odluku minhenskog kluba koji je navodno želio Stanišića vratiti u zimskom prijelaznom roku.

No, to nije bilo moguće jer te stavke nije bilo u ugovoru niti je ugrađena klauzula prema kojoj Bayer ima pravo otkupa ugovora hrvatskog reprezentativca na kraju aktualne sezone. Stanišić bi se tako na ljeto trebao vratiti u Bayern. Međutim, insajder njemačkog Skya Florian Plettenberg sada je objavio da bi Leverkusen rado zadržao Stanišića i s njime potpisao dugogodišnji ugovor. Službena ponuda još nije poslana.

U kojem će klubu Stanišić igrati iduće sezone?

Bayern navodno računa na Stanišića u idućoj sezoni, ali njegov status ovisit će o tome tko će postati novi trener. Thomas Tuchel, koji će na kraju sezone napustiti Bayern, nije ga vidio u svom kadru. S druge strane, kod Juliana Nagelsmanna imao je bitnu ulogu, a upravo je Nagelsmann najveći kandidat za povratak na klupu Bavaraca. 

Stanišić je nastupajući za Leverkusen igrao na desnom boku i kao jedan od trojice u obrambenoj liniji. Bayern ukupno na desnom boku ima četvoricu igrača: Joshuu Kimmicha, Noussaira Mazraouija, Sachu Boeyja i Stanišića. Uz njih, Plettenberg tvrdi da Bavarci prate i Bayerovu zvijezdu Jeremieja Frimponga, također desnog bočnog.

Transfermarkt: Stanišić vrijedi 18 milijuna eura

Stanišić je nastupao za mlađe uzraste Bayerna, dok je za prvu ekipu odigrao 41 utakmicu. Otkako je u Bayeru pod hit-trenerom Xabijem Alonsom, odradio je 29 utakmica. Ugovor s Bayernom vrijedi mu do ljeta 2026. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura. 

Pročitajte više