U mjesec dana zabio pet golova i osvojio Mourinha i Guardiolu: Pogledajte zašto svi žele "novog Yayu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ATALANTA je u prvih šest utakmica nove sezone upisala čak četiri poraza, ali svi koji su gledali utakmice kluba iz Bergama ostali su oduševljeni Franckom Kessiem.

Naime, 19-godišnji zadnji vezni iz Obale Bjelokosti zabio je četiri gola uz jednu asistenciju u tih šest utakmica, a upisao se u strijelce i u jedinoj utakmici u Kupu.

Mnoge svojim igrama podsjeća na slavnog sunarodnjaka Yayu Tourea, pa su ga već prozvali "Novi Yaya", a igrama je osvojio i najveće trenere današnjice.

Engleski mediji pišu kako ga već u siječnju žele dovesti Jose Mourinho i Pep Guardiola u Manchester, a rivale u velikoj borbi za najboljeg igrača Atalante imaju u Chelseaju, Arsenalu, Liverpoolu, ali i talijanskom prvaku Juventusu.

Atalanta će za njega dobiti više od 10 milijuna eura, a prije dvije godine dovela ga je za samo 300 tisuća eura. Naime, toliko je za njega dobio Stella Club, mali klub iz Obale Bjelokosti.

Međutim, nije Atalanta najzaslužnija što Kessie danas blista na poziciji zadnjeg veznog, već Cesena u kojoj je igrao prošle sezone na posudbi. Dotad je nastupao na poziciji braniča, ali su u talijanskom drugoligašu ostali fascinirani njegovom tehnikom i kontrolom lopte pa su ga gurnuli u vezni red.

Pored sjajnih defenzivnih vještina, sve je osvojila njegova hladnokrvnost, ali i zabrinulo ponašanje u pobjedi 2:1 protiv Torina kada je oteo loptu Albertu Paloschiju i izveo jedanaesterac. Srećom po njega, prevario je Joea Harta i donio pobjedu Atalanti, a oduševljeni trener nakon toga dodijelio mu je ulogu prvog izvođača kaznenih udaraca.

Inače, Kessie je postao najmlađi igrač u "ligama petice" koji je ove sezone postigao četiri pogotka, a sve govori da bi uskoro mogao zaigrati u tandemu s Paulom Pogbom jer ga Mourinho želi dovesti u United, za koji Kessie ne skriva da mu je najdraži klub.

Pročitajte više