U Trinidad i Tobagu nacionalni praznik, Peruzović najavio tužbu FIFA-i

MALENA karipska država Trinidad i Tobago četvrtak je proglasila nacionalnim praznikom nakon pobjede nogometaša u Bahreinu i prvog plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Nogometaši stižu kasno navečer u četvrtak, a premijer Patrick Manning već je pozvao sunarodnjake da svoje heroje dočekaju na ulicama Port of Spaina.

Sa svega 1.1 milijuna žitelja Trinidad i Tobago je najmanja država od svih 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006., a "Soca Warriors", što je popularni naziv za nogometaše Trinidad i Tobaga, tek su četvrta karipska momčad koja je izborila nastup u završnici Svjetskog prvenstva. Prije njih to je uspjelo Kubi (1938), Haitiu (1974) i Jamajci (1998).

Bahrein traži poništenje utakmice

Bahreinski nogometni savez traži
od FIFA-e da poništi rezultat uzvratne utakmice doigravanja s Trinidad i Tobagom (0:1), koji njihove protivnike vodi na SP 2006.

Kao razlog za poništenje utakmice Bahreinci navode da im kolumbijski sudac Julian Ruiz Acosta nije priznao regularan pogodak tvrdeći da mu je prethodila opasna igra.

Iako su najavili žalbu FIFA-i dopredsjednik Bahreinskog nogometnog saveza, šeik Ali al-Khalifa, nije preveliki optimist glede pozitivnog
odgovora FIFA-e, ali smatra da je njihova žalba moralno opravdani čin.

Direktor za odnose s javnošću FIFA-e, Markus Siegle, izjavio je da FIFA čeka službeni protest BNS-a, ali će o njemu raspravljati jedino
ako je BNS najavio žalbu odmah poslije susreta u zapisniku koji su potpisali i sudac i delegat utakmice.

Bahrein u doigravanju za odlazak na SP zaista nije imao sreće. Najprije je bila poništena njegova prva utakmica s Uzbekistanom zbog sučeve pogreške pa je morao igrati novi susret, a sada ga sučeva pogreška stoji neodlaska na SP u Njemačku.

"Nisam bio blizu mjesta događaja, no svejedno sam vidio kako je golman Trinidada ispustio loptu, a Hussain je došao do nje i postigao pogodak. Nakon što još jednom pogledamo snimku odlučit ćemo se na daljnje korake. Želimo biti sto posto sigurni. Ne želim da pomislite kako ne znam gubiti, no mnogi prekršaji u blizini našeg gola prošli su nekažnjeno." - kazao je Peruzović, a prenosi Jamaica Observer. 

Pročitajte više