U Wimbledonu kao u kotlu - očekuje se 30 stupnjeva

KLJUČATI će i na središnjem i na terenu broj jedan. Na Centre Courtu program će otvoriti Agassi i Nadal. Prvi je legenda koja odlazi, ovo mu je posljednji Wimbledon, a 16 godina mlađi Španjolac koji je već postao zvjezda, rekorder po broju pobjeda na zemlji.

Doduše na ovoj podlozi mu je jos malo "klizavo", sa Kedrickom je morao igrati pet setova, ali iz meča u meč sve sigurnije gazi travom. Do sada su igrali samo jednom, na tvrdoj podlozi Montreala kada Nadal je bio bolji u tri seta.

No, to je za nas tek uvertira jer nekon toga na Centre Court izlaze Ančić i Wawrinka. Drugo poluvrijeme nakon sinoćnjeg prekida zbog slabe vidljivosti, počet će od 1-1 u setovima, oba su završena doigravanjem, identičnim rezultatom 7-5.

Wawrinka je iznenadio sve, a Maria vjerovatno najviše. Niti jednog trenutka nije ustukno niti je ograo podređenu ulogu, naprotiv. Posljednje vijesti govore da je Mario spreman, zdravstvenih problema nema i nadati se da ce njegov duži igrački staž na središnjem terenu Wimbledona biti presudni.

Na kraju dana nas očekuje još jedan "šlager". Naime, nova engleska zvijezda i nada Andy Murray protiv drugog Andya, protiv Roddicka. Taj bi se meč mogao igrati neposredno nakon sraza Engleza i Portugalaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Za Index iz Londona, Momir Jelovac
Foto: Ricardo Piatti, Ljubičićev trener

Pročitajte više