U Zadru nastale slike za povijest

Foto: Hina, Pixsell

"OVO je bilo stvarno teško, hvala vam za ovaj dan. Svakako najteža i najdraža pobjeda za Hrvatsku, ikad", sve je sažeo Marin Čilić pred publikom u Višnjiku, dok mikrofon nije preuzeo Mate Pavić.

Zapjevao je "Dalmacijo", i sve izjave pale su u drugi plan. Tribine su u rijetko viđenoj atmosferi proslavile plasman Hrvatske u finale Davis Cupa, treći put u povijesti, nakon borbe s Amerikancima koji su u Zadru kreirali dramu i vratili se nakon 0:2. Dramu je, bolje rečeno, kreirala Hrvatska, Čilić je ispustio nemoguće protiv Querreya, a onda je u velike probleme upao i i Borna Ćorić protiv debitanta Tiafoea, izgubio kontrolu i dva seta, da bi u najvećem meču svog života preokrenuo situaciju i izborio finale.

Na tribinama je to izgledalo ovako:

Peti dan borbe s Amerikancima u Zadru bio je prepun preokreta, a publika je unatoč paklenoj vrućini ostala uz tenisače do kraja. Vrijedilo je, nastale su povijesne slike. 

"Da nije publike, ne bih ovo dobio. Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri", rekao je nakon pobjede Borna Ćorić.

Jedan od najluđih na paklenoj vrućini bio je Mate Pavić. Tijekom cijelog meča nije imao mira, skakao je s hrvatskom zastavom i vodio navijanje.

Nakon pobjede, uzeo je mikrofon i poveo cijeli stadion da zapjeva "Dalmacijo". Slavlje su tenisači napravili i pred kamerama HRT-a, pjevali su "Večeras je naša fešta". Zasluženo, Hrvatska će protiv Francuske u gostima od 23. do 25. studenoga igrati u svom trećem finalu Davis Cupa.

"Iskusniji smo za ono finale iz 2016. godine s Argentinom, ovo je naš dream team, najbolja hrvatska generacija. Uzeli smo Davis Cup 2005., mislim da je vrijeme da to ponovimo", rekao je izbornik Željko Krajan nakon pobjede. 


Pročitajte više