Ubojiti strijelci: Ronaldo i Higuain nadmašili Šukera i Mijatovića



KROZ analizu dosadašnjeg učinka, španjolski sportski dnevnik AS, ustvrdio je da su Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuain najbolji napadački par Real Madrida u posljednjih dvadeset godina.

Portugalski i argentinski nogometni reprezentativci zajedno su do sada postigli 34 pogotka, od čega Higuain 19 (u 20 odigranih utakmica), a Ronaldo 15 (u 17 odigranih utakmica). Ukupno je u španjolskoj Primeri do sada odigrano 26. kola, a pogled dvadeset godina unatrag kazat će da niti jedan napadački par "kraljeva" nije bio tako raspucan.

Uspjeh dvojca tim je veći ukoliko se zna da je Higuain propustio šest, a Ronaldo devet utakmica kroz dosadašnji dio lige. Apsolutni rekorderi Reala u istom broju odigranih utakmica su Meksikanac Hugo Sanchez i Emilio Butragueño, koji su sezone 1989/1990 postigli 36 golova, od čega 27 Sanchez.

Sljedeći na toj listi je hrvatsko-srpski napadački tandem "kraljevskoga kluba" kojeg su činili Davor Šuker i Predrag Mijatović. Postigli su, nakon 26. kola, u sezoni 1996./97. Šuker i Mijatović 31 gol, baš kao i Raul i Ronaldo koju godinu kasnije.

Real Madrid, najbolji napadački tandemi u posljednjih 20 godina nakon 26. kola:

1. Higuain i Cristiano Ronaldo 34 gola
2. Šuker i Mijatović 31
3. Raul i Ronaldo 31...

Pročitajte više