UEFA dva hrvatska golmana nominirala za obranu tjedna: "Koji je ukrao show?"

Screenshot: Twitter

DOMINIK LIVAKOVIĆ je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olympiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige. Golman Hrvatske je u raspucavanju obranio dva penala, ali to nije bilo dovoljno jer mu suigrači nisu uspjeli zabiti čak tri pokušaja s 11 metara. Grci su u Istanbulu branili prednost od 3:2 iz prvog susreta. Fenerbahče je to uspio anulirati golom Irfana Cana Kahvecija u 11. minuti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Livaković je obranio dva penala

Turci su se uzdali u Livakovića, koji je više puta pokazao da sjajno brani jedanaesterce. Njihovo povjerenje bilo je opravdano - hrvatski vratar obranio je udarce Youssefa El Arabija u drugoj te Rodineija u petoj seriji. Ipak, njegovi suigrači nisu bili tako uspješni, a golman Olympiacosa bio je uspješniji čak i od Livakovića. Konstantinos Tzolakis zaustavio je udarce Dušana Tadića, Cengiza Undera i Leonarda Bonuccija te odveo Grke u polufinale.

Drugi je skinuo spektakularno

Posebno je dramatično bilo u petoj seriji. Brazilac Rodinei šutirao je za prolazak Olympiacosa, no Livaković je čudesno spasio Fener. Siloviti udarac išao je po sredini, a Livaković je padao na desnu stranu. Ipak, usprkos tome što je bio u padu na desno, uspio je podići lijevu ruku i obraniti šut. Točnije, to je napravio tako da je odbio loptu u prečku. Lopta se od tamo odbila na gol-crtu, a, čini se, i barem djelomično preko nje. Livaković je ustao i pokupio je u trku kako slučajno ne bi ušla u mrežu.

Kotarski čudesno izvadio loptu koja je išla ispod prečke

Nije vratar Fenera jedini hrvatski golman koji je oduševio iako je njegov klub ispao iz Konferencijske lige. Livakovićev imenjak Kotarski iz PAOK-a fenomenalnom intervencijom spasio je siguran gol na uzvratu četvrtfinala protiv Club Bruggea. Ferran Jutgla postigao je oba gola za pobjedu 2:0 u Solunu te ukupnih 3:0, ali Kotarski je spriječio da ostvari hat-trick, i to branjenjem lopte koju su svi vidjeli u golu. Jutgla je pucao snažno glavom sa samo četiri metra, ali Kotarski se akrobatski bacio i iščupao loptu ispod prečke. UEFA je obrane oba hrvatska golmana istaknula među najbolje vratarske intervencije u Konferencijskoj ligi te pozvala pratitelje na društvenim mrežama da odaberu najboljeg uz pitanje "Koji golman je ukrao show?"

Pročitajte više