Uefa izbacuje Partizan iz Europe?

KROVNA europska nogometna organizacija prijeti beogradskom klubu zbog toga što su Grobari isticali političke parole i podržavali haaškog osumnjičenika Radovana Karadžića.

Partizan, iako dobro gura u Ligi prvaka (1:1 s Interom iz Bakua na gostovanju u prvoj utakmici drugog pretkola) mogao bi ponovno biti suočen s izbacivanjem iz Europe zbog svoje navijačke skupine Grobari.

Naime, Uefa je dobila informacije kako su Grobari na utakmici Partizan-Lyon podržavali haaškog osumnjičenika Radovana Karadžića, isticali političke parole te sudjelovali u prosvjedima za Karadžića u centru Beograda. Priprijetili su Partizanu da se u uzvratnoj utakmici protiv azerbejdžanskog predstavnika te stvari ne smiju ponavljati.

"Netočna je informacija da su Grobari bili na političkom skupu za Radovana Karadžića. No, u Uefi su došli do tih informacija te su izrazili zabrinutost za sigurnost na Partizanovim utakmicama. Sada imamo problem koji uopće nije vezan uz nas, ali što je tu je", rekao je glavni tajnik Partizana Darko Grubor za srpski Press.

Upravo će uzvratni susret protiv Intera iz Bakua biti pod posebnom prismotrom Uefe.

"Zabranit ćemo sve parole i transparente koji nisu sportskog karaktera. Postrožit ćemo kontrolu na ulazima te sankcionirati sve nerede i ispade s pritotehnikom. Nadam se da će se probuditi svijest navijača i da neće napraviti štetu svom klubu", ističe Grubor.

Sjetimo se, Partizan je prošle godine u dvije utakmice demolirao Zrinjski, no naknadno je izbačen iz Europe jer su izbili veliki neredi u Mostaru u kojima je ozlijeđeno više od 30 ljudi. Uefa je istaknula da su baš Grobari inicirali sukobe te okončala Partizanovu europsku avanturu za zelenim stolom.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više