UEFA najavila kaznu za Hrvatsku zbog rasističkih ispada navijača

EUROPSKA nogometna organizacija najavila je da će poduzeti mjere protiv Hrvatske nakon što su neki hrvatski navijači izvikivali rasističke uvrede i izvjesili "zastave ekstremističkih organizacija" na utakmici protiv Francuske.

"Budite uvjereni da ćemo poduzeti odgovarajuće mjere." – izjavio je za Associated Press William Gaillard, glasnogovornik UEFA-e.

Ekstremističko ponašanje nekih hrvatskih navijača UEFA-i je prijavila organizacija FARE (Football Against Racism in Europe), koja je ustvrdila da su neki hrvatski navijači tijekom utakmice s Francuskom izvikivali rasističke uvrede usmjerene prema tamnoputom Francuzu Sylvainu Wiltordu, te izvjesili zastave za koje tvrde da pripadaju rasističkim organizacijama.

UEFA je dodala kako je rasističko ponašanje nekih hrvatskih navijača bilo prisutno i na ostale dvije utakmice Hrvatske u skupini B.

Krovna europska nogometna organizacija najavila je kako će podrobno pregledati dokaze o ponašanju nekih hrvatskih navijača, a odluka o kazni biti će donesena nakon EP-a.

Disciplinska komisija UEFA-e mogla bi novčano kazniti Hrvatski nogometni savez, ili čak narediti da Hrvatska jednu ili više budućih utakmica igra bez publike.

Pročitajte više