Uefa odabrala idealnu momčad prvog kola: Nema mjesta za Luku Modrića

Montaža: Index

UEFA je objavila idealnu momčad prvog kola Europskog prvenstva i u njoj nema najboljeg igrača Hrvatske u pobjedi protiv Turske Luke Modrića. U najboljih jedanaest, primjerice, upao je Modrićev suigrač Cristiano Ronaldo, koji je se nije proslavio protiv slabašnog Islanda, uostalom kao i ostatak portugalske reprezentacije, no nema ni jednog Hrvata, iako su kockasti dominirali protiv Turske.

Najbolji u uvodnih 90 minuta Europskog prvenstva prema Uefinom mišljenju bili su trojica Nijemaca, trojica Španjolaca, te Gareth Bale, Dimitri Payet, Cristiano Ronaldo, N'Golo Kante i Eric Dier. Uefa ih je odabrala koristeći svoj algoritam "Player tracker" koji podatke skuplja u kvalifikacijama i na samom Europskom prvenstvu, te ih analizira i rangira igrače po formi. Prema plasmanu na ljestvici za "Zlatnu kopačku" sastavlja idealnu momčad.

Vodeći u utrci za najboljeg igrača je Dimitri Payet, a najbolje rangirani hrvatski nogometaš jest Luka Modrić, koji je na desetom mjestu. No ispred njega na ljestvici su dvojica središnjih veznih igrača, N'Golo Kante i Eric Dier, pa ih je Uefa uvrstila u najbolju momčad prvog kola ispred hrvatske desetke jer je u formaciji 4-2-4 bilo mjesta samo za dva centralna veznjaka.

Idealnih jedanaest prvog kola Eura:

 

 

Pročitajte više