Nova era: UEFA otkrila novost koja će promijeniti Europsko prvenstvo

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZVRŠNI odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na svom je sastanku u petak odlučio kako će se na ovogodišnjem EURU u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja) koristiti tehnologija na gol-liniji, a ta će tehnologija biti uvedena i u natjecanju Lige prvaka od sljedeće sezone, ali tek od osmine finala nadalje.

Tehnologija, koja se sastoji od nekoliko kamera koje su postavljene tako da se može sa sigurnošću utvrditi je li lopta prešla gol-liniju ili ne, koristila se i prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a koristi se i nacionalnim prvenstvima u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Francuskoj.

Suspendirani predsjednik UEFA-e Michel Platini, kojemu prijeti i doživotno izbacivanje iz nogometa zbog sumnje u korupciju, dugo je godina odbijao prihvatiti tehnologiju u nogomet, ali je kasnije ublažio stav.

Još nije poznato koja će tvrtka dobiti taj vrijedan posao na Euru u Francuskoj.  
 
Njemački "Goal Control system" koristio se na SP-u 2014., a Britanski "Hawkeye" koriste mnoge europske lige.

Nema izbora za novog predsjednika, UEFA-in IO čeka Platinijev povratak

UEFA-in Izvršni odbor odlučio je jednoglasno podržati kandidaturu Giannija Infantina, dosadašnjeg Platinijevog tajnika, za mjesto predsjednika FIFA-e. IO je odlučio i kako izbori za predsjednika UEFA-e neće biti održani dok Platinijev slučaj i žalbeni postupak ne bude završen.

Pročitajte više