UFC doživio još jedan PPV fijasko

Foto: Guliver Image/Getty Images

OBJAVLJENE su informacije o broju prodanih PPV prijenosa UFC 213 eventa i one nikako nisu dobre za najbolju svjetsku MMA promociju. Robert Whittaker i Yoel Romero te ostatak glavnog programa su ostvarili poražavajuću gledanost.
 
UFC je uspio prodati između 125 i 150 tisuća prijenosa, što je gotovo ravno katastrofi, ako se uzme u obzir na kakve brojke je računala ekipa iz WME-IMG kada su prije godinu dana kupili promociju. Ovo je uvjerljivo najslabiji broj prodanih prijenosa među šest ovogodišnjih PPV evenata, a već smo ranije pisali kako su uvodne borbe ostvarile najslabiju gledanost u posljednje tri godine, ako računamo samo PPV evente.
 
Još gore po UFC je to što je ovo bio event unutar International Fight Weeka, koji bi zapravo trebao biti njihov središnji godišnji spektakl. No, problemi s popisom borbi su krenuli već kada nisu uspjeli ostvariti duel Michaela Bispinga i Georgesa St-Pierra, a kasnije je otpao i duel TJ Dillashawa i Codya Garbrandta, da bi na dan borbe event ostao i bez planirane glavne borbe, okršaja Amande Nunes i Valentine Ševčenko.
 
Prethodna dva eventa u istom terminu su bili veliki uspjeh UFC-a. Prošlogodišnji UFC 200 je prodao nešto više od milijun prijenosa, dok su godinu ranije, za event koji su predvodili Conor McGregor i Chad Mendes, prodali nešto ispod 900.000 prijenosa. Problemi za nove vlasnike UFC-a tako se samo nastavljaju.
 

Pročitajte više