Ukić: Radili smo gluposti, drugo poluvrijeme treba biti putokaz

JEDAN od rijetkih koji je zaslužio prolaznu ocjenu protiv Grka je Roko Leni Ukić. Iako bi se i njemu moglo prigovoriti previše soliranja, a premalo organiziranja što je njegov primarni zadatak, Splićanin nas je u nekoliko navrata spašavao kada je na pomolu bila blamaža.

"Dobra stvar je ako će drugo poluvrijeme biti model za budućnost. Igrali smo puno bolje nego u prvom, ali je iluzorno je protiv Grčke očekivati da ćeš nadoknaditi 21 razlike", rekao je Ukić za HRT dodavši da će momčad probati ispraviti neke loše stvari uoči nastavka natjecanja.

"To je za analizu, vidjet ćemo i dobre i loše strane. Trener će izanalizirati stvari i vidjeti gdje nije išlo. Ne treba puno misliti kako ćemo odigrati u obrani i napadu. Trebamo se skupiti i energetski zajedno odigrati. Onda će stvari biti puno bolje. Ovo u drugom dijelu nam manje-više treba biti model koji trebamo igrati."

"Radili smo gluposti"

Kao i protiv Izraela niti danas nije funkcionirala obrana na pick and rollu.

"Pick And roll nam je problem jer su nam centri spori i trebamo se braniti timski. Grci to igraju puno, a kada smo mi bekovi pomogli u drugom dijelu, bilo je bolje", objašnjava Ukić i dodaje da puno zasluga za grčku pobjedu ima i njihov odličan šut.

"Pogađali su teške šuteve, ali smo i mi kumovali s raznim glupostima. Pogodili su puno toga. Svaka čast, bili su bolji. Trebamo izvući pozitivne stvari, ispraviti loše."

"Bolji smo od Makedonije"

Sutra je na rasporedu Makedonija, naizgled lagana uakmica koja skriva mnoge opasnosti.

"Mislim da smo kvalitetniji od Makedonije. Pobjeda nam je bitna i zbog bodova i zbog samopouzdanja. Oni su dobri šuteri i mogu biti opasni. Opet se susrećemo sa stvarima koje su nas mučile protekla dva dana. Nadam se pobjedi jer smo bolja momčad."

Pročitajte više