Ukrajinci oprezni: Hrvatska je u Andori imala problema, a Englezi su ih slomili u nastavku

BEZ Andrija Voronjina i Anatolija Timoščuka odigrat će Ukrajinci posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Andori.

Izravni suparnik hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za odlazak u Južnoafričku Republiku sljedeće godine bit će znatno oslabljen pred ključni ispit u srijedu protiv najslabije momčadi skupine 6 europskih kvalifikacija za SP 2010.

Podsjetimo, trenutačno drugoplasiranoj Ukrajini u Andorra La Velli je potrebna pobjeda protiv domaćina, koji iz devet utakmica nije sakupio niti boda, kako bi osigurali dodatne kvalifikacije. U slučaju da ne uspiju pobijediti Andoru, hrvatska izabrana vrsta, u slučaju pobjede u Kazahstanu, izborila bi utakmice koje nude odlazak u JAR.

"Andora nije najslabiji suparnik, Hrvatska je ondje imala problema, a Englezi su je slomili tek u drugome dijelu. Potreban nam je još jedan korak, ali ta utakmica neće biti ništa lakša od one protiv Engleske",  veli ukrajinski izbornik Oleksij Mihajličenko prema čijim riječima Voronjin neće nastupiti jer nije u potpunosti spreman.

Njega, pak, demantiraju ukrajinski mediji pišući o svađi između njih dvojice.

Timoščuk nema pravo nastupa zbog sakupljenih žutih kartona.

Pročitajte više