URAGAN HARRY Zabio hat-trickova kao Messi, Ronaldo i Lewa zajedno i više golova od pola klubova Premiershipa

Foto: Getty Images / Guliver Image

HARRY KANE, Tottenhamov "serijski ubojica" golmana, igrom riječi njegova imena i prezimena u Engleskoj prozvan "Hurricane" (uragan), sinoć je prohujao Ciprom i tako nastavio fantastičnu golgetersku formu.

Spursi su u drugom kolu skupine Lige prvaka pobijedili kod APOEL-a 3:0, a sva tri gola postigao je Kane i to "savršenim hat-trickom", odnosno tako da je golove zabio lijevom nogom, desnom nogom i glavom. Ovog mjeseca Kane je zabio čak devet golova: po dva Evertonu, Borussiji Dortmund i West Hamu i spomenuta tri APOEL-u.

Kaneu je trostruko poentiranje na jednoj utakmici "običan dan u uredu". Jer jučerašnji hat-trick bio mu je čak šesti ove godine. Napadač Spursa kojeg redovno izostavljaju iz izbora i nabrajanja najboljih napadača svijeta, ove godine ima hat-trickova koliko su ih zajedno postigli Messi, Ronaldo i Lewandowski:

Majstor za hat-trickove tako je došao do 34. gola ove godine (u 30 utakmica) i uvjerljivo je najefikasniji strijelac u svim natjecanjima od igrača iz Premier League u 2017. Podatak da Sergio Aguero na drugom mjestu ima čak deset golova manje, iako je igrao tri utakmice više od Kanea, dovoljno govori.

Međutim, nije Kane ove godine efikasniji samo od pojedinaca, u 2017. zabio je više i od pola klubova Premiershipa. S njegova 34 gola u nepunih devet mjeseci tekuće godine, postigao je više zgoditaka od Southamptona, Swanseaja, Burnleya, Watforda, Stokea, West Bromwicha i Crystal Palacea!

Vječno osporavani Kane tako je valjda napokon ušutkao brojne kritičare koji uvijek nalaze mane najboljem strijelcu Premier League u dvjema prethodnim sezonama:

Pročitajte više