Utah već otpustila igrača kojeg je dobila u zamjenu za Bojana Bogdanovića

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ prošlog je mjeseca završio u Detroit Pistonsima u neobičnoj razmjeni, u kojoj Utah Jazz nije dobila pick prve runde drafta koji je cijelo ljeto za njega tražila. Utah je sada ponovno iznenadila otpuštanjem jednog od dvojice igrača pristiglih iz Detroita.

Pistonsi su u Salt Lake City poslali iskusnog kanadskog centra Kellyja Olynyka i mladog beka Sabena Leeja, a kako u trejd nije bio uključen izbor na draftu, vjerovalo se da u Uti nešto vide u Leeju i da će ga uklopiti u momčad koja je krenula i rekonstrukciju i lov na Victora Wembanyamu.

No Utah je sinoć odlučila otpustiti Leeja, nakon što je u dvije pripremne utakmice odigrao ukupno tri minute i očito se nije uklopio u planove. Tako je u zamjenu za Bogdanovića naposljetku dobila samo Olynyka, koji je trebao pomoći u razvoju nove mlade jezgre momčadi Jazza.

Za dvije zvijezde dobili bogatstvo mladih igrača i pickova

Utah je ovog ljeta krenula u rekonstrukciju te se riješila četvorice startera - Bogdanovića je poslala u Detroit, Roycea O'Nealea u Brooklyn, a zvijezde Donovana Mitchella i Rudyja Goberta u Cleveland i Minnesotu. Zauzvrat je dobila ukupno deset igrača, osam budućih izbora prve runde drafta i pravo na tri zamjene pickova. Petog startera Mikea Conleya još nije uspjela trejdati jer nitko ne želi njegov visoki ugovor.

Pročitajte više