liga prvaka

"Utakmica Atletica i Liverpoola pokazala je koja je liga kvalitetnija"

Foto: EPA

ATLETICO MADRID srušio je Liverpool u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako prvaku Europe nanio tek drugi ovosezonski poraz u svim natjecanjima.

Ekipa Jurgena Kloppa još nije poražena u Premier ligi, ali je zato u utorak navečer na stadionu Wanda Metropolitano ubilježila drugi negativan rezultat u Ligi prvaka. Izgubili su 0:1 zahvaljujući golu Saula Nigueza, dok su prije toga poraženi od Napolija u skupini dok je Talijane još vodio Carlo Ancelotti. 

O pobjedi Atletica oglasio se i nekadašnji prvi čovjek njegovog velikog gradskog rivala Reala, Ramon Calderon. Španjolac je poslao poruku koja se neće svidjeti navijačima Liverpoola, ali ni onima koji simpatiziraju engleski nogomet. 

"Utakmica između Atletica i Liverpoola ponovno je rasplamsala priče o tome koje je natjecanje kvalitetnije, La Liga ili Premier liga, i mislim da je taj dvoboj jasan pokazatelj. Liverpool je lider u svom prvenstvu uz 25 bodova više od drugoplasiranog, dok Atletico kao četvrtoplasirani u La Ligi zaostaje 13 bodova iza momčadi koja je na prvom mjestu", napisao je na Twitteru čelnik Reala u periodu od 2006. do 2009. godine.

Nije se Calderon mnogo osvrtao na komentare kako "ne treba suditi na temelju jedne utakmice."

"Razumijem komentare onih koji tvrde da je ovo samo jedna utakmica i ništa više. Znam to, ali slika koju smo vidjeli je jasna. Liverpool u 90 minuta utakmice nije uputio udarac u okvir gola", zaključio je.

 

Pročitajte više