UTAKMICA SEZONE U FIRENCI Dva isključenja, hat-trick, preokret i sedam golova

Foto: Getty Images/Guliver Image

OVE SEZONE smo, ne samo u Serie A, imali priliku gledati nekoliko vrhunskih utakmica. No, u najužem izboru će na kraju sezone biti današnji susret 33. kola Serie A između Fiorentine i Lazija.

Iako će domaći navijači biti jako razočarani porazom 3:4, gledatelji na Artemio Franchiju vidjeli su sve. Dva crvena kartona, preokret, golčine iz slobodnjaka, hat-trick i ukupno sedam golova.

Da to neće biti sasvim obična večer bilo je jasno već u 7. minuti kad je Marco Sportiello dobio jedan od glupljih crvenih kartona u novijoj nogometnoj povijesti. Fiorentinin golman je, za početak, potpuno nepotrebno izašao iz svojeg šesnaesterca na loptu koju bi njegov branič ionako izbio. No, Sportiello je odlučio preuzeti tu zadaću, ali je promašio loptu i onda je došla u noge Immobileu. Fiorentinin golman je u tom trenutku ostao barem metar izvan šesnaesterca, Lazijev napadač pucao je prema golu, a Sportiello, koji više nije znao gdje bi sa sobom, rukama je izvan kaznenog prostora igrao rukom. Crveni karton, hvala, doviđenja.

No, Lazio je igrača više imao samo sedam minuta. Novi golman Dabrowski ispucao je dugu loptu prema naprijed, a gostujući stoper Murgia je dosta nespretno srušio Chiesu koji vjerojatno ne bi stigao loptu, ali je sudac pokazao Muriji također izravni crveni karton.

Da se utakmica dodatno zakuha pobrinuo se Jordan Veretout koji je fantastično izveo slobodan udarac nakon Murgijina prekršaja i s 25 metara pogodio za 1:0. Nakon što je Marchi u 31. minuti srušio Biraghija, a Veretout realizirao penal za 2:0, činilo se da će Fiorentina lako do bodova.

Ipak, Lazio se u završnici prvog dijela potpuno vratio u utakmicu. U 39. minuti Luis Alberto na identičan način kao Veretout, iz krasnog slobodnog udarca smanjuje na 2:1, da bi Martin Caceres u sudačkoj nadoknadi nakon kornera glavom zabio za 2:2.

Fiorentina ipak nije potpuno potonula i u 54. minuti Veretout koristi raspad sistema u gostujućoj obrani i solo-akcijom zabija za novo vodstvo 3:2. No, ono je trajalo do 70. minute kad je Lazio u 180 sekundi potpuno okrenuo susret. Prvo je Felipe Anderson topovskim udarcem s 20-ak metara izjednačio, a tri minute kasnije Luis Alberto nakon lijepe akcije zabio za konačnih 3:4.

Lazio se ovom pobjedom vratio na četvrto mjesto s bodom više od Intera, dok je Fiorentina ostala na devetom mjestu s tri boda manje od Milana. Rossoneri drže zadnje mjesto koje vodi u Europa ligu.

Na ostalim susretima Atalanta je slavila kod Beneventa 3:0, a Roma je pobijedila Genou 2:1. Sampdoria je golom u sudačkoj nadoknadi sredila Bolognu 1:0, a istim rezultatom je Sassuolo slavio kod Verone. Torino i Milan su odigrali 1:1, iako su domaćini promašili i penal, a bez golova završio je susret SPAL-a i Chieva.

Serie A, 33. kolo:

Benevento - Atalanta 0:3 (Freuler 21', Barrow 49', Gomez 67')

Sampdoria - Bologna 1:0 (Zapata 90'+5')

Roma - Genoa 2:1 (Under 17', Zukanović 52'-ag / Lapadula 61')

Crotone - Juventus 1:1 (Nwankwo 65' / Alex Sandro 16')

Fiorentina - Lazio 3:4 (Veretout 16', 31'-11m, 54' / Luis Alberto 39', 73', Caceres 45'+2', Anderson 70')

Torino - Milan 1:1 (De Silvestri 70' / Bonaventura 9')

Verona - Sassuolo 0:1 (Lemos 38')

Napoli - Udinese 4:2 (Insigne 45'+1', Albiol 64', Milik 70', Tonelli 75')

Rezultati by SofaScore

SPAL - Chievo 0:0

Pročitajte više