Uz Kalinićev hat trick rezerve svladale Bilićevu udarnu postavu

TRENING utakmica u Rovinju ponudila je pobjedu "pričuvnih" od čak 7:2. Najviše se istaknuo Nikola Kalinić koji je postigao tri pogotka.

Nije ni čudo što se hrvatske reprezentativce ne može vidjeti tijekom dana ili noći po ulicama Rovinja, jer nakon spartanskog treninga pod budnim okom novog Bilićevog aduta Miljenka Raka, teško da mogu sposobni za bilo kakve izvannastavne aktivnosti.

Lijepo vrijeme konačno nas je počastilo i u 18 sati hrvatski reprezentativci istrčali su na gradski stadion u Rovinju na kojem su vladali idealni uvjeti.

Trenirali su svi osim Igora Budana. Naime, izbornik Bilić odlučio je poštedjeti Parminog napadača zbog bolova u lijevom koljenu koji su posljedica posljednje utakmice Serije A, kada je na njega startao Marco Materazzi.

Nakon laganog footinga s terena je izašao i Ivica Olić. U posljednjoj utakmici sezone, protiv Karlsruhea, u kojoj je Ivica inače zabio dva pogotka, dobio je neugodan udarac u list, a bolno žarište ponovno se aktiviralo. Liječnici reprezentacije uvjerili su nas da ozbiljnijih problema nema. Ubrzo smo se u to i sami uvjerili jer se Ivica nakon brzopoteznog pregleda vratio na trening i odradio ga do kraja.

Slaven Bilić je onda složio dvije ekipe, žute i crvene. Za žute su igrali njegovi prvotimci Petrić, Ćorluka, Modrić, Kranjčar, Šimunić, Pranjić, Niko Kovač, Robert Kovač, Srna, Pletikosa i legendarni član stručnog stožera Robert Prosinečki.
Boje crvenih su branili Pokrivač, Knežević, Rakitić, Kalinić, Šimić, Pamić, Leko, Klasnić, Vejić, Knežević i Runje.

Trening utakmicu je obilježio Bilićev peti napadač Nikola Kalinić koji je s tri pogotka predvodio crvene do pobjede. Završilo je 7:2, a mrežu su pogađali redom Sharbini, Petrić (dva puta), Knežević, Vejić, Rakitić i tri puta Kalinić.

Iako je bilo predviđeno da trening bude zatvoren za javnost stožer se nije uspio othrvati naletu znatiželjne publike koja je došla pozdraviti Bilićeve reprezentativce. Nakon gotovo dvosatnog vježbanja koje je Miljenko Rak maksimalno sustavno pripremio i u kojem se vidi njegov stručni rukopis, reprezentativci su se bez problema zaustavljali pokraj publike, dijelili autograme i fotografirali se.

Istaknimo da zaista osvježavajuće, dakako s našeg stajališta, izgleda novi režim treninga koji je uveo, inače kondicioni trener Dinama, Miljenko Rak, čovjek koji je do najvećih uspjeha vodio klubove poput Zvezde, Vojvodine, a već tri godine i Dinama. Rak je radio i s Blanko Vlašić, Janicom Kostelić te hrvatskim rukometašima. Uveo je mnoge novitete u strukturu treninga, produžio trajanje i stavio akcent na vježbe izdržljivosti. Sudeći po onome što su radili njegovi prethodnici, a čiji se konačan rezultat vidio na prvenstvima u Njemačkoj i Japanu, nadamo se da bi mogao biti na pravom tragu.

Dea Redžić/M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više