UŽIVAJTE POLAKO U NAJSLAĐOJ BANANI Foto priča kako je šibenski rookie tresnuo katalonsku legendu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SPORTSKI SVIJET i obožavatelji košarke sa svih kontinenata slave Darija Šarića, koji je na samom kraju utakmice Hrvatske i Španjolske na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru, njegovoj momčadi donio veliku pobjedu nad aktualnim europskim prvacima i olimpijskim vice-prvacima.

Šarić je prvo pogodio jedno od dva slobodna bacanja, čime je Hrvatskoj donio prednost 72:70, ali herojski status zaradio je nakon toga.
 
Španjolci su krenuli u posljednji napad na utakmici, a 1.8 sekundi prije kraja, loptu pod košem dobiva Pau Gasol, okružen sa čak četiri hrvatska košarkaša. 
 
Prema njemu licem u lice kreće Darko Planinić, ali iako u Gasola udara tijelom, njegova desnica dolazi tek do suparnikovog lakta, koji tako uspijeva uputiti loptu prema košu. Poentiranje, izjednačenje i produžeci čine se izvjesnima:
 
Gotovo da je lopta u silaznoj putanji, kada do igrača u duelu s desne strane dolijeće Dario Šarić i desnom rukom kreće prema lopti koja ide u obruč:
 
Konačno, Šarić doslovno vrhom desnog kažiprsta u ključnom trenutku blokira šut čovjeka koji je Španjolsku vodio do tri europska i jednog svjetskog zlata, te srebra na zadnje dvije Olimpijske Igre, šesterostrukog NBA All-Stara i dvostrukog NBA prvaka.
 

 
Kraj. Zahvaljujući Šarićevoj sjajnoj blokadi, Hrvatska slavi, a vođa slavnih Španjolaca i NBA velikan, u nevjerici gleda što mu je uradio hrvatski rookie:
 

Pročitajte više