NISU SE NI OZNOJILI Dinamo golom i asistencijom sjajnog Fiolića bez problema sredio Slaven

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

NAKON očajne partije protiv Skenderbeua, Dinamu je protiv Slavena trebala jedna lagana utakmica, bez previše stresa, kako bi se što bolje i lakše pripremili za uzvratnu utakmicu u Albaniji u četvrtak.


Upravo tako je i bilo. Bez ozlijeđenog Soudanija, s Hodžićem na klupi i Antom Ćorićem na tribinama, Dinamo je bez previše muke, praktički s pola gasa pobijedio Koprivničance 2:0 i ponovno pobjegao Hajduku na tri boda prednosti.

Iako su gosti bolje otvorili susret, nisu iskoristili početnu Dinamovu letargiju. Najbliže golu bili su u 12. minuti, kad je Zagorac odlično obranio sjajan Trebotićev udarac. Dojam je da su gosti u tim trenucima možda trebali pokušati ozbiljnije stisnuti Dinamo, jer kako je utakmica odmicala, domaćini su polako preuzeli inicijativu koju do kraja više nisu ispuštali.

Dinamo je poveo iz prve prave situacije. Fiolić je prošao dvojicu gostujućih braniča na rubu šesnaesterca i onda opalio po golu. Malo je uhvatio Markovića na krivoj nozi, ali Slavenov golman od gužve u šesnaestercu nije ni najbolje vidio loptu i ona mu je u bliži kut ušla u gol.

Tri minute kasnije Henriquez je bio neprecizan glavom, da bi u 38. minuti Leonardo Sigali pogodio stativu nakon ubačaja Fiolića.

U 52. minuti Cvitanović je ostao bez Matela koji se, čini se, teže ozlijedio te je na nosilima iznesen s travnjaka, a umjesto njega je zaigrao Stojanović.

To je bila sreća u nesreći jer je Slovenac unio dosta nereda u ionako nepovezanu igru gostiju. Otvorilo se Dinamu preko krila, stalno su razvlačili goste i u 66. minuti prelomili susret. Sjajni Fiolić je lijepo ubacio iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Rrahmani koji je odličnim udarcem glavom pogodio suprotni kut.

Devet minuta kasnije Slaven je imao najveću priliku na utakmici, no odlični Zagorac je prvo obranio težak udarac Ivanovskog, pa u nastavku akcije zaustavio i dobar pokušaj Bistrovića. Do kraja susreta Stojanović je još dva, tri puta odlično probio bok, ali njegove povratne lopte prvo Fernandes pa Hodžić, koji je ušao u nastavku, nisu uspjeli pretvoriti u treći gol.

Tako je Dinamo bez ikakvih problema došao do nova tri boda, a navijače će razveseliti i nastup Doumbije. Malijac je odigrao odličnih 90 minuta i pokazao da bi mogao biti pravo pojačanje za ovu sezonu. Bude li Dinamo ovako sigurno i samouvjereno odigrao u četvrtak, može se nadati prolasku u skupinu Europske lige.

HNL, 6. kolo:

Dinamo - Slaven 2:0 (Fiolić 20, Rrahmani 66')

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više