Sjajni Mandžo pet minuta prije kraja slomio Sporting

Foto: Getty Images/Guliver Image

MARIO Mandžukić je igrač za ključne trenutke. Kad treba zabiti u finalu Lige prvaka, zabit će dvaput. Kad treba zabiti za reprezentaciju, ugurat će nešto u gol, a kad treba zabiti važne golove, na Mandžu se može računati.


Ne bude tih golova previše, ali kad ih Juventus ili bilo tko drugi jako treba, Mandžukić je tu. Mučio se Juventus s odličnim Sportingom u 3. kolu Lige prvaka, ali je na kraju ipak uspio preokrenuti i Mandžukićevim golom u 85. minuti doći do velike pobjede kojom se odvojio od Sportinga na drugom mjestu skupine D.



 

Hrabri i čvrsti Portugalci nisu se prepali Juventusa. Krenuli su vrlo odlučno, stali otraga i vrebali na kontre i iz jedne takve su poveli. Alex Sandro je promašio loptu, Martins se sjurio prema Buffonu, ali nije uspio savladati Juventusova golmana. No odbijena lopta pogodila je Alexa Sandra točno u nogu i odbila se s desetak metara u gol za vodstvo gostiju.

Domaćini su se ubrzo pribrali i krenuli po izjednačenje. Prvo je Mandžukićev udarac s pet metara u zadnji trenutak završio u portugalskom bloku, no u 28. minuti Juve je zabio. Miralem Pjanić fantastično je pogodio iz slobodnog udarca s 20 metara, Rui Patricio ostao je ukopan na gol crti. Dvije minute kasnije mogao je Mandžukić potpuno preokrenuti, no golman mu je obranio, a do kraja poluvremena je Juventus potpuno stisnuo goste koji su nekako izdržali do poluvremena.


U nastavku, ista slika. Sporting u defenzivi, ali jako opasan na kontre, a Juve dominantan, ali bez izrazitih prilika. Dobru je imao Dybala u 58. minuti kad mu je Alex Sandro vratio odličnu povratnu loptu, no pucao je ravno u Rui Patricija. Trinaest minuta kasnije Mandžo iz kornera puca preslabo, a u 84. minuti Sporting je izašao u jako opasnu kontru koju je morao bolje završiti, a na kraju je iz nje primio gol.


Spetljali su se Martins i društvo te napravili prekršaj, a u prekidu je Douglas Costa zamijenio Sturara. Nekoliko trenutaka kasnije, svježi Brazilac slomio je Fernandesa na boku i ubacio na drugu stativu gdje sjajni Mandžo u padu glavom pogađa prvi kut. Nakon svega što je obranio, Rui Patricio je na kraju primio gol u svoj kut, iako mu nitko neće previše prigovarati.

I na kraju su gosti mogli šokantno doći do boda u drugoj minuti sudačke nadoknade. Piccini je odlično ubacio na drugu stativu, gdje Doumbia na dva, tri metra od gola potpuno sam promašuje loptu i propušta donijeti svojoj momčadi vrijedan bod.

Sretna, spretna, ali i zaslužena Juventusova pobjeda kojom se Stara dama učvrstila na drugom mjestu, a eventualnim dobrim rezultatom u Lisabonu praktički bi se plasirala u osminu finala. Mandžukiću je ovo bio četvrti gol u 11 nastupa ove sezone.


U drugoj utakmici ove skupine Barcelona je pod strašnim pljuskom pobijedila Olympiakos 3:1. Domaćini su očekivano bili vrlo dominantni, a grčki bunker probili su već u 18. minuti, odnosno Grci su probili sami sebe. Deulofeu je ubacio s desnog krila, a Nikolaou je skrenuo loptu u vlastiti gol. Sedam minuta prije Pique je dobio žuti karton zbog starta na Odjidji, što će se pokazati kobnim po njega tri minute prije poluvremena. Barcin stoper rukom je zabio gol, zbog čega je dobio drugi žuti karton.



 

No igrač manje nije uopće utjecao na Barcinu igru. Redale su se prilike pred golom Protoa, a onda je Messi u 61. minuti zabio iz slobodnog udarca s 20 metara i priči je bio kraj. Tri minute kasnije, domaćini su zavrtjeli cijelu Olympiakosovu obranu u šesnaestercu, lopta je došla do Dignea koji s ruba šesnaesterca pogađa za 3:0.

Počasni gol zabio je Nikolaou u 90. minuti čime se iskupio za autogol.

Liga prvaka, 3. kolo, skupina D:

Juventus - Sporting 2:1 (Pjanić 28’, Mandžukić 85’ / Alex Sandro 12’-ag)

 

Barcelona - Olympiakos 3:1 (Nikolaou 18’-ag, Messi 61’, Digne 64’ / Nikolaou 90’)

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više