"Uztvitali" se za Ronalda: Ferdinandova minuta šutnje, Ronaldinhova zahvala idolu

JEDAN od najboljih nogometaša svih vremena zaključio je blistavu karijeru, a počast su mu putem Twittera odali mnogi poznati nogometaši.

Fifa je brazilskog majstora i bivšeg napadača Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Reala, Milana i Corinthinasa najboljim proglašavala 1996., 1997. i 2002. godine. U mirovinu, nakon karijere koja je trajala od 1993. do početka ovoga tjedna, biranim su riječima mnoge nogometne veličine otpratile istinsku zvijezdu ovog sporta, strijelca 273 gola u 402 službene utakmice.

"RONALDO se umirovio... Jedan od najboljih koji su ikada igrali ovu igru - ozljede su ga spriječile da bude najbolji svih vremena. Ukazat ću mu čast minutom šutnje", napisao je na svom Twitter-profilu Manchester Unitedov branič Rio Ferdinand.

Istim putem javio se i Barcelonin veznjak Andres Iniesta:

"Danas je rekao zbogom nogometu. Ronaldo, hvala ti za sve ove godine. Uživali smo."

"Ronaldo odlazi u nogometnu mirovinu. Jedan od najboljih napadača ikada. Nedostajat će", dodao je Villarrealov napadač Giuseppe Rossi.

Majstor je s Ronaldinhom u dresu brazilske nogometne reprezentacije zajedno slavio naslov svjetskih prvaka 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Iste je godine FIFA Ronalda treći puta proglasila za najboljega na svijetu, što je nagrada koju je Ronaldinho kući ponio 2004. i 2005.

"Bio mi je idol, u svemu me inspirirao. Zahvaljujući njemu Brazil je bio prepoznatljiv diljem Europe. Teško mi je pojmiti da odlazi u mirovinu. Tužan sam zbog toga", kazao je Flamengov nogometaš.

Pročitajte više