Vaha se i u Alžiru "sjetio Mamića": Preživio sam rat, ne plaše me siledžije

VAHID HALILHODŽIĆ, izbornik Alžira, oduševljen je alžirskim narodom i predsjednikom tamošnjeg Saveza Mohamedom Raouraouom, ali naglašava da reprezentacija te zemlje više nije najbolja u Africi.

"Ljudi su strastveni u Alžiru, ponosni su i nekad pretjeraju, ali nogomet im je važan u svakodnevnom životu, iako je tamo život težak. Ne plaši me njihova strast jer im pomaže u motivaciji" izjavio je Halilhodžić za list "Jeune Afrique", koji izlazi na francuskom jeziku.

Prvi čovjek Alžirskog saveza Mohamed Raouraou je dugo vremena pokušavao angažirati Halilhodžića, ali je on u tom periodu prvo bio izbornik Obale Bjelokosti, a potom i trener zagrebačkog Dinama.

"Rastao sam se sa selekcijom Obalom Bjelokosti u ne baš prijateljskim odnosima, ali smjena nije došla od čelnika Saveza Jacquesa Anoume već od vrha državne vlasti, koji je imao nerealne zahtjeve. S druge strane, u Alžiru ne traže nerealne domete. Svjesni su svi da Alžir više nije najbolji u Africi" dodao je.

Odgovorio je i zašto važi za čovjeka koji je težak za suradnju: "To samo sa siledžijama, koji upotrebljavaju vojna sredstva u komunikaciji. Preživio sam rat u BiH i mene ne možete baš lako zaplašiti. U Francuskoj žele poslušne trenere, najobičnije ovce" zaključio je Vaha.

Pročitajte više