Vahin menadžer prezauzet je potragom za novim trenerom Hajduka

"NE MOŽEMO ga puškom nagovoriti na ostane, ako on to ne želi", s jednog od svojih inozemnih proputovanja poručio je nedavno Zoki Mamić.

Prilično drugačiji stav od onog koji emitira Dinamov izvršni predsjednik Zdravko. Drugačiji i od vrlo neodređenog stava Vahida Halilhodžića, koji se stavio tržištu na raspolaganje još prije mjesec dana. Koketirao je s francuskim novinarima i priznao da je moguć njegov odlazak, pa je sve to ponovio u BiH. No situacija je prebačena na viši stupanj ozbiljnosti kada je Halilhodžić sa zagonetnim stavovima krenuo puniti stranice naših tiskovina. Ne bi mu bilo prvi put da na kraju sezone napušta klub, unatoč europskim šansama. Učinio je to u Lilleu, Rennesu i Trabzonsporu, a čini se da nema jasnu viziju ni hoće li se prihvatiti Dinamovog euro-prokletstva. Puno je teže, jasno, ako smatra da Dinamo nema momčad koja može biti konkurentna u Ligi prvaka. A upravo je to Vaha nedavno poručio i sasvim sigurno dobio po prstima od gazde.

Mamić: Ne dopustite da postanemo Jugoplastika

Gazda, pak, tvrdi da su priče o Vahinom odlasku plod bolesne mašte hrvatskih novinara. Da mu jedan dio njih sapuna dasku, vidljivo je iz aviona, no Halilhodžić ne radi puno da spriječi tu maštovitost.

"Ne znam što bih više rekao? Nemam snage za borbu protiv vještice i virtualnog svijeta. Oni koji govore da Vaha odlazi su pokvareni i nenormalni. Apeliram da svi skupa prestanete. Dinamo je u finalu Kupa, osvaja prvenstvo i drži glavu iznad vode. Ne dopustite da Dinamo postane Cibona ili Jugoplastika", jučer je Mamić poručio iz Koprivnice, gdje je Dinamo potvrdio plasman u finale Kupa.

Razmišljajući o borbi za Ligu prvaka, za Mamića je Vahid ključna poluga. Zato ga, uostalom, i plaća 900 tisuća eura godišnje, i sigurno mu ne godi kada čuje da pojedini europski klubovi Vahi nude veću plaću, sukladnu europskim okvirima. Taj glas došao je od Matejasa Jozipovića, Vahinog menadžera koji kaže da će nakon uskršnjih blagdana razgovarati s Mamićem o tom "problemu". Jozipović je nekadašnji nadareni junior Hajduka, koji je zapaženu HNL karijeru ipak ostvario u Istri, Segesti i Mladosti 127. Bio je i donačelnik općine Baška Voda, a danas je uspješni ugostitelj, osvjedočeni putnik reprezentativnog čartera (prvi s desna na slici) te ambiciozni menadžer koji nam je javio uz vrlo zanimljiv pozdrav:

"Trenutno sam preokupiran potragom za novim trenerom Hajduka. Mislim da smo blizu finalizacije posla, pa mi je Vaha, morate razumjeti, u drugom planu"

Jozipović: Maminjo uvijek poentira

Ali zar Hajduk već nema trenera, za kojeg aktualna uprava kaže da nije privremeno rješenje?

"Ante Miše je privremeno rješenje", tvrdi Jozipović.

Kažete da imate ponudu za Halilhodžića. Radi li se o francuskom klubu ili je u pitanju neka druga liga?

"Ne mogu još reći o kojem se klubu radi, ali ponuda uvijek ima. Mogu vam reći ovo - da je odnos prema toj ponudi više negativan, nego pozitivan. Moje mišljenje je da će Vaha svoj posao u Dinamu odraditi do kraja. No, Halilhodžić razmišlja sam za sebe. Ipak, mislim da želi napraviti rezultat s Dinamom"

Hoćete li ponudu pokazati Mamiću?

"Gospodin Mamić je toliko jak da uvijek poentira. Ne treba ga podcjenjivati jer je jako inteligentan, makar malo odbojan u nastupu. No, u poslovnom svijetu vrlo je snalažljiv i bez obzira na Vahu, naći će on dobro rješenje"

Pročitajte više