Valentin Babić: Protiv Dinama će odlučivati nijanse

DINAMO prolaz u skupinu Europa lige traži protiv mađarskog Gyora za čije boje brane dvojica bivših Osječana Valentin Babić i Marko Dinjar.

> Gyor - klub koji neće napuniti Maksimir, ali bi mogao Dinamovu mrežu

> Zajec: Tradicija i igrački potencijal nam daju veće šanse za prolaz



Trener mađarske momčadi od hrvatskog bi dvojca trebao dobiti sve potrebne informacije o hrvatskom prvaku jer nakon godina igranja u HNL-u dobro znaju što mogu očekivati u utakmicama sa Zagrepčanima.

"Protiv Dinama će odlučivati nijanse. Čim su izvučeni parovi postali smo najtraženije osobe u klubu, jer svi žele od nas čuti kakva je momčad Dinama. Ipak, ovdje dobro znaju što je Dinamo, zna se kako imaju kvalitetnu momčad", rekao je za Glas Slavonije Valentin Babić, strijelac pogotka francuskom Montpellieru kojim su izborili penale i izbacili ih iz borbe za Europa ligu.

"Gledao sam utakmicu Dinama i Sheriffa, šteta što Modri nisu prošli, a bili su bolji. No, mi smo protiv Montpelliera pokazali da ne pobjeđuje uvijek bolja momčad", kaže Babić.

Još jedan stadion o kojem Dinamo može sanjati

Dinamo će u gradu na sjeveru Mađarske igrati na modernom stadionu sa 25 tisuća mjesta koji je sagrađen 1977., a obnovljen 2008. godine. Pogled na tribine i teren ponovo nas tjera na usporedbu s Maksimirom. Nakon Sheriffa, i Gyor je u Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj shvaćen kao totalni autsajder sa stadionom od "samo" 50 milijuna eura kojem bi se Zdravko Mamić mogao samo diviti. Kako to da svi ti mali neugledni klubovi kojima nitko ne daje minimalne šanse protiv "europskog Dinama" može imati ljepši, moderniji stadion od bogatog hrvatskog prvaka?

Gyor vodi mađarski biznismen Tsaba Tarsay koji igračima ne daje velike plaće, ali bogato nagrađuje uspjehe što je dobra motivacija cijeloj momčadi, a i pametno rješenje za klub, koji tako troškove lako usklađuje s uspjesima.

Na klupi je mađarski trener Attila Pinter koji prvu momčad vodi posljednjih godinu dana. Sa 44 godine ovo mu je najveći posao u karijeri tijekom koje je radio kao trener u još četiri manja mađarska kluba. S momčadi koju ima ostvario je odlične rezultate prošle sezone kada je napravio niz od 19 utakmica bez poraza. Najbolji strijelac prošle sezone bio je Estonac Tarmo Kink koji je ovog ljeta prodan Middlesboroughu za 900 tisuća eura, ali njihov stil i nije nešto pretjerano napadački sudeći po rezultatima utakmica prošle sezone kada su tek pet puta zabili više od 2 gola na utakmici, ali zato su upisali samo 3 poraza, najmanje od svih klubova u ligi.

Pročitajte više