I Van Gaal pred otkazom: "Nisam isti trener kao prije 25 godina"

Foto: Guliver Images/Getty Images

MANCHESTER UNITED izgubio je od Norwicha u 17. kolu Premiershipa s 2:1. Inače, Norwich je momčad koja trenutačno drži 16. mjesto na ljestvici te ima bod i utakmicu više od Newcastlea, koji je na korak od zone ispadanja.

Van Gaal nakon utakmice nije bio tako siguran u svoj ostanak na klupi Uniteda.

"Mislim da mogu okrenuti stvari, ali nikad ne znate... Ne ovisi o meni, vidjet ćemo", rekao je Nizozemac čiji ugovor vrijedi do kraja sezone 2016/2017.

"Ovo je potvrda da smo u teškom periodu i iz toga moramo izaći. Teško je. Trebamo pobjeđivati u svakoj domaćoj utakmici, i to nam je uspjelo sve do sada. Moramo se držati zajedno, ne samo igrači i trener, nego i navijači, to je jako važno. Svaka moja riječ o ovom porazu je riječ previše. Nismo napravili što smo trebali", rekao je Van Gaal.

Stiže Mourinho?

Van Gaalu je ovaj poraz došao u najgore moguće vrijeme. Naime, situacija je vrlo loša jer mu je ovo bio drugi uzastopni poraz na klupi Uniteda, a posljednji je put slavio 21. studenog protiv Watforda. A obzirom da je Jose Mourinho slobodan na tržištu te da se oduvijek pričalo kako bi "Posebni" želio biti trener Uniteda, Van Gaal mora itekako strahovati za svoju poziciju.


Osim toga, Rio Ferdinand otvoreno je počeo nagovarati upravu kluba da angažira Pepa Guardiolu, koji bi od idućeg ljeta doista trebao doći u Manchester, ali City.

Govorio je i o pritisku zbog rezultata te rotacijama trenera koje se očekuju ove zime sa smjenom Mourinha i mogućim dolaskom Guardiole.

"To vam je svijet nogometa. Znam to i ja, i uprava kluba, i moji igrači. Ne mislim da će smjena trenera donijeti izravan uspjeh. Uvijek procjenjujem sam sebe, evolucija, to je moja filozofija. Nisam isti trener kao prije 25 godina. Zbog toga sam, ili bolje reći bio sam, vrlo uspješan menadžer", dodao je Van Gaal.

Prvi put od 1998. United je šest utakmica bez pobjede



U subotu su problemi za United počeli nakon uvodnih pola sata igre. Jerome je u 38. minuti zabio za vodstvo gostiju 1:0, a u 54. minuti Tetty je povisio na 2:0. Kakvu takvu nadu Unitedu je donio Martial, ali Van Gaalove trupe do kraja utakmice nisu uspjele zabiti za izjednačenje.

United je prvi put nakon 1998. godine u šest utakmica zaredom u svim natjecanjima ostao bez pobjede.

"Nije bilo dovoljno dobro, protiv Norwicha morate pobijediti, to znamo. Okrećemo se Stokeu profesionalno i s duhom, to je moja jedina poruka", rekao je Van Gaal.


Manchester United 1-2 Norwich All Goals... by SportLive2

Pročitajte više