Vapaj izgladnjelih Zvezdaša: Nemamo što jesti, a međusobno si posuđujemo za kavu!

NOGOMETAŠI Dinama nedavno su se prepali da bi im uslijed recesije Zdravko Mamić mogao malo potkresati ionako presočne ugovore, ne misleći vjerojatno pritom na solidarnost sa svojim srpskim kolegama u Crvenoj Zvezdi. A njima je navodno jako, jako teško...Prvotimci beogradskog kluba prema vlastitim "potresnim i šokantnim" izjavama nemaju novaca niti za hranu, a kamoli za jutarnju kavu. Gotovo bi ih se moglo nazvati socijalnim slučajevima jer već mjesecima ne primaju plaću.

"Mlađim igračima dajemo pare za kavu"

27-godišnji veznjak Mirnes Šišić u dirljivoj je i nadasve srcedrapajućoj ispovijesti za Press online otkrio kako je zakasnio na trening nakon 136. vječnog derbija protiv Partizana zbog toga jer ga je gazda izbacio iz stana nakon što nije platio najamninu za posljednja dva mjeseca. I ne samo to, Šikić i ostali stariji igrači svojim mlađim kolegama posuđuju novac da bi ovi imali za redovitu prehranu i za jutarnju kavu.

"Vama to zvuči smiješno jer je riječ o Crvenoj Zvijezdi, no neki od nas nemaju novac niti za hranu. Mi stariji igrači dajemo mlađima po tisuću dinara svaki dan da bi mogli preživjeti. Ja sam odrastao u nekom drugom vremenu, kada je Zvezda krčila put do europskog trona. Ne znam što da radim, niti gdje da idem. Ovo je pakao", gotovo na rubu suza rekao je veznjak za Press online.

"Zvezda nije ozbiljan klub"

Šišić, inače slovenski reprezentativac, našao se u neugodnoj situaciji nakon što ga je gazda htio izbaciti iz stana. Nije imao gdje spavati pa razmišlja o povratku roditeljima.

"Došao je gazda i rekao mi da se iselim iz stana. On normalno razmišlja, naravno da ga ne želim zavlačiti za novac. Od kluba želim samo da mi vrati novac za stanarinu koji sam sam dao. Ovo što se događa je nevjerojatno", rekao je Šišić i dodao kako ne treba očekivati od igrača da pobjeđuju u ovakvoj atmosferi.

"Razumijem krizu i tešku situaciju, ali do danas nisam dobio niti jedan dinar od kluba. A u ovakvom smo se raspoloženju pripremali za vječni derbi. Tri mjeseca sam u klubu, a još uvijek nisam upoznao predsjednika. Priča se da je u Americi. Zvezda u ovom trenutku ne liči na ozbiljan klub."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više