HNL

VARAŽDIN - RIJEKA 2:3 Rijeka se preokretom približila Europi, Varaždin ostao zadnji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Varaždin 3:2 u 35. kolu 1. HNL i tako ga gurnula prema ispadanju, a sebe prema Europi. Pogotke za Rijeku postigli su Luka Menalo, Luka Capan i Josip Drmić, dok su za domaće zabili Jorge Obregon i Ivan Novoselec.

Varaždin dominirao u prvom poluvremenu

Varaždin je od prve minute bio bolja momčad, stvorili su nekoliko poluprilika u uvodnim minutama utakmice, a najbolja je bila u 16. minuti kada su iskoristili grešku Rijekinog stopera Velkovskog, no udarci Vuka i Elezija su naposljetku blokirani.

Već tada se vidjelo da je obrana Rijeke nesigurna, a potvrda je stigla u 34. minuti. Capan je pogrešno uputio dodavanje prema Velkovskom, Obregon je presjekao loptu, sjurio se prema golu i mirno zabio pored Nevistića za vodstvo Varaždina.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Golijada u drugom dijelu

Goran Tomić je na poluvremenu napravio dvije promjene i Rijeka je puno bolje ušla u drugo poluvrijeme, kao da smo gledali kompletno novu ekipu. Za to je nagrađena u 62. minuti, kada je nakon centaršuta Pavičića iz kornera Menalo neshvatljivo ostao sam na petercu i glavom poravnao rezultat.

Samo pet minuta prošlo je do novog pogotka gostiju. Opet su imali korner, Horkaš je istrčao u prazno, a nakon kraćeg odbijanja lopte ispred gola Varaždina na kraju ju je Capan preusmjerio u praznu mrežu. Horkaš je ponovo poklonio gol svojim protivnicima, sličnu je stvar napravio protiv Hajduka prije dva i protiv Osijeka prije tri kola. Još se u toj gužvi i ozlijedio pa ga je morao zamijeniti Zelenika.

Rijeka je nastavila dominirati na krilima preokreta i u 79. minuti već je 3:1. Drmić se prošetao po desnoj strani pored obrane Varaždina i silovitim udarcem iz teškog kuta "probio" Zeleniku.

Nije Varaždin odustao i u 84. minuti je smanjio na 3:2. Postonjski je ubacio iz slobodnog udarca, a Novoselec dobro reagirao glavom na drugoj vratnici i postigao svoj prvijenac u dresu Varaždina. Nastavili su domaći prijetiti i nakon toga, Boban je imao odličnu priliku, ali mu je udarac požrtvovno blokirao Escoval, dok je Senićev udarac glavom poslije ubačaja iz kornera sijevnuo malo pored vratnice.

Varaždin će tako kolo okončati na dnu ljestvice i u zadnjoj će utakmici morati uzeti barem bod, a možda i sva tri protiv Slaven Belupa kako bi ostao u ligi. Rijeka se sada približila na samo bod zaostatka trećeplasiranoj Gorici koja danas igra protiv Dinama, dok su petoplasiranom Hajduku pobjegli na četiri boda, ali Splićani će ponovo pokušati uhvatiti priključak današnjim susretom protiv Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više