HNL EUROPA

Velika bitka Osijeka, Hajduka, Gorice i Lokomotive: Tko će izboriti Europu?

Foto: Goran Kovačić, Davor Puklavec, Davor Javorović, Slavko Midžor, Miranda Čikotić/Pixsell

ZNA SE tko će biti prvak, a praktično je jasno i koji klub ispada iz Prve HNL, a koji ide u dodatne kvalifikacije. Ali zato će borba za dva europska mjesta u preostalih sedam kola biti iznimno napeta.

Dinamo kao prvak ide u Ligu prvaka, Rijeka drži drugo mjesto s lijepom prednošću u odnosu na konkurenciju koja lovi Europa Ligu. 

Četiri kluba bore se za dva europska mjesta: Rijeka drži ključ

Ali nju slijede četiri kluba koja u šest bodova razmaka love preostale dvije pozicije koje vode u EL. Rijeka će pri tome možda i držati ključ bitke za Europu, jer igra protiv tri od četiri konkurenta za dva europska mjesta

U europske kupove iz HNL-a idu prvak, zatim još dva kluba i treći ako je pobjednik Kupa izborio mjesto u Europi putem mjesta na tablici. Podsjećamo, parovi polufinala kupa su Dinamo - Osijek i Inter - Rijeka.

Osijek ide kod dva izravna konkurenta u borbi za Europu te dočekuje prvaka i kluba koji će vjerojatno biti viceprvak

Vratimo se europskom četveroboju u HNL-u. Tamo za sada najbolje stoji Osijek, koji je pod novim trenerom Dinom Skenderom zaustavio veliki pad i sa sedam bodova iz zadnje tri utakmice je na trećem mjestu. Do kraja prvenstva čekaju ga gostovanja kod Istre, Slavena, Lokomotive i Gorice, te domaće utakmice protiv Dinama, Rijeke i Intera. Osijek dakle ide kod dva izravna konkurenta u borbi za Europu te dočekuje prvaka i kluba koji će vjerojatno biti viceprvak.

Hajduk se probudio u pravi trenutak, ali čekaju ga tri velika iskušenja

Hajduk je četvrti, a do pozicije koje znači zadnje mjesto što vodi u Europu došao je važnom pobjedom kod Lokomotive. Izravnog suparnika u borbi za Europu savladao je nakon što je u prethodna dva domaća derbija (Dinamo, Osijek) uzeo tek jedan bod. Bili su tako pobjedom otvorili niz od tri iznimno važne utakmice. Predstoje im još Rijeka na Poljudu i Gorica u gostima. Nakon toga kreće lakša faza: Inter, Slaven i Istra na Poljudu i Rudeš u gostima, te u zadnjem kolu Dinamo na Maksimiru. 

Gorica ima priliku postati još veća senzacija

Gorica, senzacija prve sezone u prvoj ligi, trenutno je od Europe udaljena samo dva boda. Do kraja igra kod Intera, Rudeša, Dinama i Lokomotive, a na svom terenu dočekuje Hajduk, Istru i Osijek. Težak raspored, ali Gorica je pokazala da može igrati sa svima. 

Lokomotivi prijete težak raspored, ali i veliki pad forme i rezultata

Lokomotiva je na četvrtom mjestu ove mini-tablice. Do kraja igra kod Rudeša, Dinama, Slavena i Rijeke, dok joj dolaze Istra, Osijek i Gorica. Osim teškog rasporeda, na ruku joj ne ide i veliki pad forme i rezultata u proljetnom dijelu prvenstva. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više