Maestralna partija Hrvata: Lovren zabio i pokazao Liverpoolu put do pobjede u Londonu

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL je uspio slaviti u velikom derbiju. Redsi su pobijedili Chelsea na Stamford Bridgeu s 2:1 u petom kolu Premier lige. Momčad Jurgena Kloppa upisala je velika tri boda zahvaljujući Dejanu Lovrenu i Jordanu Hendersonu, koji su postigli golove, dok je jedini za Chelsea uspio zabiti Diego Costa, ali se ekipa Antonija Conte nije spasila poraza u prvoj utakmici Davida Luiza od povratka iz PSG-a za gotovo 40 milijuna eura.

Nakon pobjede prošle sezone (3:1) momčad s Anfielda ponovno je srušila Chelsea u njegovom dvorištu. A, jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu svakako je bio Dejan Lovren. Hrvatski branič odigrao je maestralno u obrani, gdje se odlično nosio s Diegom Costom, koji je praktični iz jedinog pravog pokušaja uspio zabiti.

Igrao je Lovren sjajno zajedno s Joelom Matipom u zadnjoj liniji, ali je večeras uspio i pogoditi na drugoj strani. Odličan centaršut Philippea Coutinha završio je na desnoj strani, gdje je 27-godišnji stoper izbjegao zaleđe i iz prve pogodio suprotni kut za veliko vodstvo u 18. minuti.

Nedugo nakon toga Conteova ekipa doživjela je novi šok. U 36. minuti Jordan Henderson primio je loptu i s nekih 25 metara prekrasno pogodio za 2:0. Uzalud je Thibaut Courtois letio, ali nije mogao obraniti loptu koja je završila u desne rašlje. Jednostavno, bila je to golčina koja se ne brani.

U drugom poluvremenu domaćin se uspio vratiti preko spomenutog Coste, koji je u 62. minuti pogodio nakon asistencije Nemanje Matića. Činilo se da Chelsea može stići do izjednačenja, a već četiri minute kasnije Costa je imao dobru priliku, ali je s 10 metara šutirao pravo u vratara Simona Mignoleta.

Pokušao je Chelsea napraviti pritisak pred golom Liverpoola, ali do kraja nije uspio napravili ozbiljniju priliku. Naprotiv, mogao je primiti gola, ali je Courtois čudesno u 81. minuti obranio udarac glavom Divocka Origija s pet metara nakon centaršuta Jamesa Milnera, koji je cijelu utakmicu odigrao na poziciji lijevog beka, čime je Klopp iznenadio Contea i na kraju odnio tri boda u grad Beatlesa.

Pročitajte više