HNL

Veliki preokret u Hajduku: Otpisanom nudi novi ugovor

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

FRAN TUDOR, 23-godišnji ofenzivni desni bočni, trebao je napustiti Hajduk točno četiri godine nakon što je u klub došao iz mlade momčadi Panathinaikosa.

Poljski mediji pišu da je Lech Poznanj, sedmoplasirana momčad tamošnje lige, poslao ponudu, i to zato što su njegovi skauti, koji dulje vrijeme prate Tudora, oduševljeni napustili Poljud nakon njegove partije protiv Lokomotive. 

Hajduku bi to bila posljednja prilika da zaradi na Tudoru jer ugovor mu istječe na ljeto, kada može otići bez odštete, kao slobodan igrač. Hajduku je odluku o prodaji mogao olakšati i oporavak Josipa Juranovića. Njegovom ozljedom Tudor se vratio u prvu momčad kod novog trenera Siniše Oreščanina.

Tudor je bio nezamjenjiv igrač Hajduka sve do jesenskog dijela aktualne sezone. Ali tada je odbijanjem da produlji ugovor i istaknutom željom za odlaskom degradiran na klupu. S koje se, kako smo istaknuli, vratio u momčad nakon Juranovićeve ozljede. 

Tudor se nije vratio samo u prvu ekipu nego i u formu pa je sada došlo do velikog preokreta - igraču koji je bio planiran za "last minute" prodaju Hajduk nudi novi ugovor. 

Prijelazni rok u Poljskoj traje sve do 28. veljače tako da Tudor mora brzo odlučiti.

Igrač koji je zbog požrtvovnosti postao miljenik navijača Hajduka za četiri godine sakupio je 128 utakmica, 17 golova i 15 asistencija za Bile. 

Pročitajte više