Liga prvaka

VELIKO SRCE KIJEVLJANA Navijačima Liverpoola i Reala nude besplatan smještaj jer su hoteli preskupi

Foto: Screenshot

ORGANIZACIJA finala Lige prvaka koje u subotu od 20:45 u Kijevu igraju Liverpool i Real, pretvara se u potpuni debakl.

Zračna luka Borispilj otkazala je već nekoliko letova iz Engleske jer ne može primiti toliko zrakoplova koliko ih je najavljeno pa navijači u ukrajinsku metropolu kreću i busevima, za što će im trebati i do 48 sati. Tisuće Liverpoolovih navijača još ne zna hoće li stići na finale jer agencije panično pokušavaju bukirati i organizirati druge letove, ali bezuspješno.

Liverpoolovi i Realovi navijači su bijesni jer su cijene zrakoplovnih karata i smještaja skočile u nebo, zbog čega su Realovi navijači vratili 2000 karata jer nisu mogli organizirati put. Noćenja u Kijevu skuplja su i do 100 puta u odnosu na redovne cijene. Primjerice, neki hosteli ili hoteli, u kojima je noćenje za jednu osobu inače 25 eura, u vrijeme odigravanja finala cijenu su digli i do 2500 eura po osobi.

No u cijelu priču uključili su se obični građani Kijeva koji ne žele da se o njihovu gradu u svijetu priča kao o pohlepnom i prevarantskom. Tako je Kijevljanin Viktor Kilimar na Facebooku otvorio grupu "Kyiv FREE couch", na kojoj nudi besplatan smještaj navijačima, a u njegovu akciju uključile su se tisuće njegovih sugrađana. Grupa ima već više od 8000 članova, a svi Englezima i Španjolcima žele pomoći da se što bolje osjećaju u njihovu gradu.

"Društvene mreže bile su prepune postova Liverpoolovih i Realovih navijača koji se žale na prenapuhane cijene u Kijevu. Mi Ukrajinci smo srdačni ljudi i ponosan sam na svoje sunarodnjake koji žele pomoći. Nogomet bi trebao sjedinjavati ljude različitih nacija i kultura, a ne ih razdvajati zbog nečije pohlepe", rekao je Viktor za engleski BBC.

Neki Kijevljani, osim smještaja i domaće hrane, nude čak i prijevoz od 30-ak kilometara udaljene zračne luke do svojih domova.

Pročitajte više