Verdasco izbacio Karlovića u 2. kolu San Josea: "Uvijek je teško protiv njega, servira nevjerojatno"

ŠPANJOLAC Fernando Verdasco, prvi nositelj ATP turnira u San Joseu i branitelj naslova pobjednika, svladao je u 2. kolu Ivu Karlovića sa 7:5, 7:5 nakon 91 minute igre.

Karlović je zabio 14 asova i ubacio 71 posto prvih servisa. Verdasco je, svejedno, izborio dvije break-lopte u meču, po jednu u svakom setu. Obje je uspio realizirati, što mu je bilo i dovoljno za pobjedu. Hrvatski tenisač je, naime, osvojio samo 11 poena na reternu, nije imao niti jednu break-priliku. Posebno je indikativno da je Španjolac na svom drugom servisu, uz jednu dvostruku pogrešku, osvojio 16 od 19 poena.

Bio je to šesti dvoboj ove dvojice tenisača i treća pobjeda Verdasca, trenutno 9. igrača na ATP ljestvici. Karlović zauzima 122. mjesto.

"Svaki meč protiv Karlovića ima sličan tijek"

Fernando Verdasco opisao je dvoboj s najvišim igračem na Touru kao ''već viđeno''.

"Mislim da je ovaj meč vrlo sličan svim ostalima koje sam odigrao s Karlovićem. On uvijek nevjerojatno servira i sve što ti  preostaje jest čekati pokoju šansu na njegovom servisu, ako ti se uopće ukaže. Meni je to ovoga puta pošlo za rukom, iskoristio sam svoje prilike. Posebno mi je drago što sam ga prvi puta uspio svladati na tvrdoj dvoranskoj podlozi", izjavio je prvi nositelj i branitelj naslova u San Joseu.

Verdasco je u meču protiv Karlovića imao sam dvije break-lopte, po jednu u svakom setu. Obje je iskoristio, što mu je bilo dovoljno, jer je sigurno držao svoj servis cijeli meč.

Karlović je dobio prethodna dva dvoboja koje je igrao protiv Verdasca u dvorani, 2007. godine u Parizu, te godinu potom u Nottinghamu, na turniru koji se igrao na travnatoj podlozi, ali je finalni ogled zbog kiše bio premješten u dvoranu.

Ukupni omjer u mečevima između Karlovića i Verdasca sada je 3:3.

Verdasco će u četvrtinalu igrati protiv 5. nositelja, Uzbekistanca Denisa Istomina, koji je u dva tie-breaka bio bolji od Amerikanca Michaela Russella.

Hewitt i Del Potro u četvrtfinalu

Međusobni ogled u četvrfinalu izborili su 7. nositelj, Australac Lleyton Hewitt i Argentinac Juan Martin del Potro. Hewitt je sa 3-6, 7-5, 6-3 svladao Argentinca Briana Dabula, dok je Del Potro imao lakši meč protiv Slovaka Lukaša Lacka. Slavio je Argentinac sa 6-1, 7-6(1).

Del Potro je izborio svoj prvi četvrtfinale nakon dugačke pauze zbog ozljede i operacije zapešća. Ovo mu je prvi turnir koji igra u SAD-u nakon trijumfa na US Openu 2009. godine.

"Odlično serviram i polako napredujem. Ne znam hoću li opet ući u top 10, ali znam način na koji to treba postići. To je moj cilj", kaže Del Potro.

 

ATP San Jose, 2. kolo:

Verdasco (1) - Karlović 7:5, 7:5

Istomin (5) - Russell 7:6(7), 7:6(4)

Del Potro - Lacko 6:1, 7:6(1)

Hewitt - Dabul 3:6, 7:5, 6:3

Smyczek - Nishikori 6:4, 3:6, 6:1

Pročitajte više