Video - Beckham i Benzema: Bivšima ćemo zabiti, ali nećemo slaviti

DVOBOJE Milan - Manchester i Lyon - Real povezuje recentna prošlost međusobnih susreta i igrači koji će igrati protiv klubova u kojima su stekli slavu.

Leonardo protiv Uniteda želi "bezgrešni" Milan, kakav je bio onaj koji je prije tri godine razbio (3:0) Manchester u polufinalu Lige prvaka, dok Benzema upozorava kako Realu neće biti lako s Lyonom koji je specijalist za velike suparnike na Gerlandu, što je upravo Real najbolje (ili "najgore") osjetio na vlastitoj koži dva puta u posljednje četiri godine (3:0 i 2:0 za Lyon u međusobnim susretima u Ligi prvaka).

United i Real su favoriti za prolazak današnjih utakmica osmine finala Lige prvaka, ne samo zbog toga što će uzvratne utakmice igrati na svom terenu, nego jer su jednostavno bolji pa je posebno zanimljivo vidjeti kako se Milan i Lyon hrabre pred velike okršaje.

Milanov trener Leonardo uvjeren je da će upravo u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Rossoneri preokrenuti sezonu, ali za to je potrebno da protiv Uniteda odigraju bez greške na svom terenu. Takvo izdanje su već pokazali protiv istog protivnika u polufinalu natjecanja 2006./07. kada su Engleze razbili 3:0.

"Manchester mora znati kako je u našem DNA da postižemo golove"

"Predstojeće utakmice protiv Uniteda su nam ključne utakmice sezone i dolaze u najosjetljivijem trenutku, jer će odrediti našu budućnost. Moramo biti gotovo savršeni, kao što smo bili u utakmici protiv Reala u skupini koju trebamo ponoviti. Ova utakmica je iznimno važna za mene, kao i za neke od naših igrača koji nemaju iskustva u europskim kupovima", najavio je Leonardo i najavio: "Nećemo mijenjati naš stil igre, i protiv Uniteda ćemo moći ići na to da postignemo gol jer kao što sam rekao, u našem DNA je usađeno nastojanje da postižemo golove, a protiv Uniteda će nam biti lakše jer oni streme otvorenoj igri".

Huntelaar pogocima izborio mjesto u prvoj postavi

Klaas Jan Huntelaar je Udineseu zabio dva gola za pobjedu u prvenstvenoj utakmici proteklog vikenda, što su mu prvi golovi kao članu prve postave (tri dosadašnja je zabio kao rezerva) i sad je u prednosti ispred Boriella i Inzaghija.

Osim što im je pobjeda donijela rješenje za vrh napada, Leonardovoj momčadi je prekinula i niz od četiri utakmice bez pobjede.



Ferguson: Beckham je otišao prije sedam godina i sasvim nam dobro ide bez njega

Na bockanje talijanskih novinara kako je njegov "sin razmetni" najavio da će zabiti gol Unitedu, ali da pri tome neće slaviti, Ferguson je poručio kako je prošlo puno godina od njegova odlaska iz Manchestera (gdje je proveo 12 godina) i da im nije trebalo puno da i bez Beckhama nastave pobjedničkim stilom.

"U odnosu na utakmicu prije dvije godine kada nas je Milan porazio, momčad je sazrela psihološki, što se posebno vidi na našoj igri u gostima. Milan je odlična momčad s nekoliko velikih imena. Istina je da su engleski klubovi posljednjih nekoliko sezona dominantni talijanskima (prošle sezone je United u LP izbacio talijanskog prvaka Intera) ali to su ciklusi: bila je talijanska, zatim španjolska era..."


Unitedova europska era i dalje traje; izuzimajući finala 2008. i 2009. Manchester nije u LP izgubio u gostima 15 uzastopnih utakmica, a posljednji put kada su gostujući teren napustili poraženi, bilo je upravo u spomenutom polufinalu 2006./07. kod Milana.

Seedorf: Beckham bi trebao slaviti gol protiv Manchestera     

Iskusni Nizozemac Clarence Seedorf smatra da bi njegov suigrač David Beckham trebao proslaviti gol protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda, naravno, ukoliko ga postigne.

"Ukoliko Beckham postigne pogodak protiv Manchester Uniteda, onda ga mora i proslaviti. To nema nikakve veze s respektom. Postići pogodak u dvoboju takve važnosti je nešto posebno i to se mora proslaviti pa makar igrali i protiv bivšeg kluba. Siguran sam da će David biti emotivan protiv Manchestera, ali sam i uvjeren da će dobro obaviti svoj posao".

Benzema: Najveća prepreka će nam biti sjajni Lloris



Napadač, koji je nakon četiri uzastopne titule prvaka otišao u Real, upozorava da se Real ne smije uljuljati zbog nešto lošijih Lyonovih igara ove sezone: Snaga te momčadi je u tome da ni iz čega mogu proizvesti fantastičnu igru. To se posebno odnosi na utakmice s velikim klubovima što objašnjava tako sjajne rezultate, prije svega na Gerlandu (3:0 protiv Reala 2005./06. i 2:0 s istim protivnikom sezonu poslije).

Osim antiheroju Thierryju Henryju, Francuzi prolazak protiv Irske u dodatnim kvalifikacijama za SP mogu zahvaliti i sjajnim obranama Huga Llorisa, koji je odlično branio i Ligi prvaka, gdje je u skupini primio samo tri gola.

Iako se činilo da je ozljeda prepone ozbiljna, Benzema se odlično oporavlja i u konkurenciji je za večerašnji susret na stadionu gdje je stvorio ime: "Nema šanse da ću slaviti gol ukoliko ga postignem, ostat ću miran. Nadam se da ću postići gol, ali ukoliko to uspijem, neću ga slaviti."

Pročitajte više