Video: Betis se ne odriče bodova zbog kukavičkog čina navijača

IZ BASKIJSKOG nogometnog kluba Athletica, čiji je golman Armando pogođen bocom punom vode tik ispod oka, traže drastičnu akciju Španjolskoga nogometnog saveza.

"Događalo se već sucima i njihovim pomoćnicima, dogodilo se treneru Juandeu Ramosu, sad se dogodilo i nogometašu. Koliko ćemo dugo dopuštati da se takve stvari događaju? Nije normalno prepuštati sreći sudbinu ljudskog oka, a naš je golman umalo ostao bez njega.", stoji u priopćenju koje je na svojoj internet stranici objavio Athletic Bilbao.

U 71. minjuti utakmice Betisa i Athletica u Sevilli jedan je navijač bocom punom vode pogodio gostujućeg vratara Armanda u glavu. Sudac je nakon incidenta prekinuo dvoboj pri rezultatu 2:1 za goste, a Armando je sretno završio samo s nekoliko šavova.

"Nije dovoljno raspravljati treba li Betisu sada zabraniti nastupanje na njihovu stadionu u dvije ili u 120 sljedećih utakmica. Ono što najviše boli, jesu oduzeti bodovi. Vodstvo španjolske lige mora krenuti u drastičnu akciju. Vrijeme je da i mi u Španjolskoj napokon budemo Europljani", stoji također u priopćenju.

Iz domaćeg kluba izvjestili su da je izgrednik uhvaćen na tribinama odmah nakon svog zlodjela, te da će dobiti dugotrajan izgon sa stadiona Lopera.

Betis ne želi kaznu zbog kukavičkog čina navijača

Manuel Castaño, direktor seviljskog Betisa zadužen za pravna pitanja, izjavio je da će klub tražiti nastavak prekinute utakmice s Athleticom na stadionu Ruiz de Lopera.

"Golman Armando jest najveća žrtva incidenta, ali u gotovo jednakoj mjeri žrtvom je ispao i nogometni klub Betis iz Seville." - izjavio je Castaño objasnivši:

"Ima li uopće smisla naglašavati da je učinjeno zlodjelo čin pojedinca. Taj je čovjek oštetio nas i mi ga prepuštamo državnim organima gonjenja nakon što smo ga identificirali. Stoga mislimo da niti naš klub, kao ni ostatak publike, nemaju pravo biti kažnjeni zbog kukavičkog čina jednoga neodgovornog pojedinca. Zato tražimo da se prekinuta utakmica odigra do kraja."

"Apsolutno se zalažemo da se ovako nešto nikad više ne dogodi nikome. Armandu želimo brzo ozdravljenje i da čim prije ponovno stane na gol svoje momčadi."

"Također želimo naglasiti da sredstvo kojim je do ozljeđivanja došlo, mala plastična boca s običnom vodom, nije među nedopuštenim prodajnim artiklima. Takav se proizvod može legalno kupiti na svim stadionima i sportskim priredbama u zemlji." - zaključuje Castaño

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više