Video: Boston na penale svladao Chicago, Rangersi slavili u njujorškom derbiju

SA subote na nedjelju je u NHL ligi odigrano čak četrnaest utakmica, a međusobno su se sastala posljednja dva osvajača Stanley Cupa - igrači Chicaga i Bostona.

Pobijedili su gosti iz Bostona s 3:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Dva puta je Boston stizao vodstvo suparnika u osnovnom dijelu igre, te su njegovi igrači na kraju svom treneru Claudeu Julienu poklonili 300. pobjedu u trenerskoj karijeri.

Isti rezultat je ostvaren u ogledu Philadelphije i Los Angelesa, a također su slavili gosti. Razlika je samo u tome što je Los Angeles pobijedio tijekom produžetka. Strijelac pobjedonosnog pogotka je bio Jack Johnson, a asistirao mu je Mike Richards koji je 2010. godine kao kapetan vodio Philadelphiju do finala NHL lige. Ovo mu je bio prvi povratak u Philadelphiju nakon, iznenađujućeg, "tradea".

Rezultat 3:2 se dogodio i u meču Pittsburgha i Buffala. I tamo su slavili gosti i to unutar osnovnog dijela. Pittsburghu i dalje nasušno nedostaje Sidney Crosby, a ovom prilikom na ledu nisu imali niti Jevgenija Malkina koji je ogled propustio zbog ozljede koljena.

U njuorškom derbiju su Islandersi pobijedili Rangerse 4:2. Junak pobjede je bio John Tavares koji je upisao čak tri pogotka i jednu asistenciju. Postigao je i posljednja dva pogotka na ogledu s kojima su Islandersi pobjegli s 2:2 na 4:2.

St. Louis je sa 4:2 slavio kod San Josea i do tog uspjeha došao u zadnjem periodu. U posljednjih 20 minuta su 1:2 pretvorili u konačnih 4:2.

 

NHL liga, subota:

Toronto - Calgary 3-2

Pittsburgh - Buffalo 2-3

NY Islanders - NY Rangers 4-2

Philadelphia - Los Angeles 2-3 (produžetak)

Washington - Ottawa 2-1

Montreal - Colorado 5-6 (kazneni udarci)

Phoenix - Winnipeg 4-1

Florida - Tampa Bay 3-2 (kazneni udarci)

Minnesota - Detroit 2-3 (produžetak)

Dallas - Columbus 4-2

Nashville - New Jersey 2-3 (kazneni udarci)

Chicago - Boston 2-3 (kazneni udarci)

Edmonton - Vancouver 3-4

San Jose - St. Louis 2-4

Pročitajte više