Video - Brazilci ponizili svjetske prvake: Italija izbačena iz Kupa konfederacija

VEĆ U prvom poluvremenu Brazilci su obavili cijeli posao. Luis Fabiano zabio je dvaput (u 37. i 43. minuti), a autogol Dossene u 45. minuti zapečatio je sudbinu Talijana. 3:0 bio je i konačni rezultat utakmice u kojoj Italija protiv Brazila nije mogla napraviti - baš ništa.

Svjetski prvaci mogli su, naime, proći i gore od tri komada u mreži. Već u samom uvodu utakmice kiks Fabija Cannavara ostavio je prostora za Ramiresa koji je zatresao gredu. Talijani su uzvratili preko Maura Camoranesija, čiji udarac s 16 metara je prošao iznad prečke. No, igra "Carioca" je ipak bila puno konkretnija. Izvrsne šanse imali su Lucio i Maicon, čiji je odbijanac Luis Fabiano u 37. minuti pretvorio u pogodak za 1:0. Talijani su tražili zaleđe, ali suci se nisu složili.

Šest minuta kasnije Robinho i Kaka zakuhali su još jednu opasnu situaciju, koja je omogućila Luisu Fabianu da se i drugi put upiše u strijelce. Gianluigi Buffon bio je nemoćan, Fabiano je samo prebacio loptu preko njega za 2:0. "Točku na i" stavio je Dossena koji je loše reagirao nakon Robinhovog ubačaja, te poslao loptu u vlastitu mrežu.

Kiks Talijana gurnuo SAD u "final four"

Brazilci će tako u polufinalu Kupa konfederacija igrati protiv domaćina natjecanja Južne Afrike, a kiks Italije omogućio je Amerikancima da se uguraju među najbolje četiri ekipe gdje ih čeka europski prvak Španjolska.

SAD su odigrale izvrsnu utakmicu protiv Egipta, te potopili afričke predstavnike jednakim rezultatom kao Brazil Italiju. Za 3:0 golove su zabili Davies (21. minuta), Bradley (63. minuta) i Dempsey (71. minuta). Vodstvo su Amerikanci uzeli zahvaljujući grešci egipatskog vratara nakon Altidoreovog ubacivanja. Davies je ostao sam i gurnuo loptu u mrežu, a golman El Hadary morao je zatražiti liječničku pomoć jer je glavom udario u stativu.

Egipćani su imali priliku za izjednačenje, ali američki vratar Guzan izvrsno je obranio Aboutrikin udarac. Novu šansu za povratak u igru Amerikanci im nisu dali. Bradley je sigurno zabio za 2:0 udarcem s deset metara, a Dempsey je glavom postavio konačnih 3:0 što je Amerikancima omogućilo neočekivani uspjeh - samu završnicu turnira.

Kup konfederacija, B skupina, 3. kolo:

Brazil – Italija 3:0 (Luis Fabiano 37, 43, Dossena 45 – ag)

SAD – Egipat 3:0 (Davies 21, Bradley 63, Dempsey 71)

Redoslijed:

1. Brazil 3 3 0 0 10-3 9

2. SAD 3 1 0 2 4-6 3

3. Italija 3 1 0 2 3-5 3

4. Egipat 3 1 0 2 4-7 3

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više