Video - Crosby show: Fenomenalni Sidney Buffalu sprašio tri gola u manje od devet minuta!

SJAJNI kanadski hokejaš Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby, najveća zvijezda kanadske reprezentacije na nadolazećim ZOI u Vancouveru, odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Buffalo Sabresa.

Pobijedili su Penguinsi u svojoj Mellon Areni Sabrese 5:4, a junak utakmice bio je Crosby s tri postignuta gola. Sve je golove Crosby postigao u drugoj trećini, u nešto više od osam minuta, te je tako došao do trećeg ovosezonskog hat tricka i petog ukupno u karijeri. Ujedno se sjajni 22-godišnji kanadski centar izjednačio s Patrickom Marleauom (San Jose) na čelu ljestvice najboljih strijelaca lige sa 37 postignutih golova.

Preostala dva gola za aktualne prvake postigli su Jordan Staal i rookie Mark Letestu.

Anaheim Mighty Ducksi pobijedili su Floridu u gostima 3:0 i tako prekinuli niz domaćih pobjeda Panthersa na brojci pet. U strijelce su se kod pobjedničke momčadi upisali Ryan Getzlaf, Teemu Selanne i Corey Perry, a Jonas Hiller je s 33 obrane drugi put ove sezone i šesti put ukupno u karijeri sačuvao netaknutu mrežu.

Edmonton Oilersi prekinuli su niz od 13 uzastopnih poraza na domaćem ledu protiv Carolina Hurricanesa. Slavili su Oilersi 4:2 i tako došli do prve pobjede nakon 30. prosinca prošle godine kada su slavili protiv Toronta, te ujedno ostali korak kratki od izjednačavanja najgoreg negativnog niza u povijesti kluba koji datira iz 1993. godine (14 uzastopnih poraza, od kojih su četiri bila u produžetku).

NHL liga, ponedjeljak:

Pittsburgh - Buffalo 5:4

Florida - Anaheim 0:3

Calgary - Philadelphia 0:3

Edmonton - Carolina 4:2

Pročitajte više