Lige petice

VIDEO Čudesan preokret u Bundesligi! Borussia do 89. vodila 2:0 pa izgubila 3:2

Foto: EPA

BORUSSIA DORTMUND na nevjerojatan je način poražena s 3:2 od Werder Bremena na domaćem terenu u trećem kolu Bundeslige. Naime, nogometaši Borussije do 89. minute vodili su 2:0 i bili nadomak treće pobjede u tri kola njemačkog prvenstva, ali gosti iz Bremena golovima u završnici napravili su preokret.

Brandt i Guerreiro krasno zabili za Dortmund

Domaća momčad povela je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Marco Reus ostavio je loptu za Juliana Brandta, koji si je stvorio prostor za udarac s 18 metara i krasno pogodio za 1:0. 

Činilo se da je utakmica gotova kada je u 77. minuti Raphael Guerreiro postigao pogodak za 2:0. Bio je to još ljepši gol od onog koji je postigao Brandt. Ponovno je Reus ostavio loptu za strijelca, a Guerreiro je s otprilike 25 metara prizemnim i snažnim udarcem povisio prednost svoje momčadi. Posao gostujućem vrataru Jiriju Pavlenki otežala je i velika gužva ispred gola.

Nevjerojatan preokret Werdera

Nakon dva lijepa gola Borussije Werder je odgovorio na jednak način. Lee Buchanan je u 89. minuti pokupio jednu loptu izbijenu iz šesnaesterca te se sjurio prema golu i vanjskim dijelom kopačke svladao Gregora Kobela.

Četiri minute kasnije gosti iz Bremena poentirali su za poravnanje. Napali su Dortmund s mnogo igrača, Amos Pieper s desne je strane precizno ubacio u šesnaesterac gdje je najviši bio Niklas Schimdt, koji je glavom zabio za 2:2.

Veliki preokret u 95. minuti završio je škotski napadač Oliver Burke. Dortmund je izgubio loptu na sredini terena, a Werder je povukao brzi napad. Mitchell Weiser gurnuo je loptu u prostor, Burke nije bio u sjajnoj poziciji jer je otišao u stranu, no udarcem u prvi kut matirao je Kobela i postavio konačnih 3:2 te nakon dva remija donio Werderu, povratniku u Bundesligu, prvu pobjedu ove sezone.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SVE POGOTKE

 

Pročitajte više