VIDEO Dinamo izveo fair-play potez sezone. Petković je zaslužan

Screenshot: MAX Sport

MARKO BULAT, mladi (21) veznjak Dinama, hvaljen je i slavljen zbog onoga što je izveo na derbiju Osijek - Dinamo (2:3) u sedmom kolu SuperSport HNL-a.

Osijekov igrač Renan Guedes je u 37. minuti, pri vodstvu domaćina 1:0, nakon duela na centru ostao ležati na travnjaku. Većina igrača je zbog toga prestala igrati, ali ne i dinamovac Špikić, koji je nesmetan krenuo prema golu. Na to je poludio Osijekov ofenzivac Lovrić te je suparnika oštro faulirao na metar od kaznenog prostora. Sudac Mario Zebec, koji nije zaustavio igru kada je vidio da igrač Osijeka leži žaleći se na ozljedu, na to je Lovriću dao žuti karton i dosudio slobodan udarac za Dinamo.

Bila je to sjajna prilika za pucanje na gol. Osječani su postavili živi zid, a prema lopti je krenuo Marko Bulat, poznat po odličnom udarcu. No, umjesto da opali prema vratima Osijeka, samo je dotaknuo loptu i tako je dodao suparnicima. Za to je dobio pljesak suparničkih igrača i cijelog stadiona u Osijeku. Dinamov trener Sergej Jakirović nakon utakmice je otkrio: "Bulatu je kapetan Bruno Petković rekao da vrati loptu." 

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više