REGIJA

VIDEO Dinamov Splićanin na posudbi u Olimpiji izveo asistenciju sezone

Foto: Screenshot

OLIMPIJA je sinoć u 11. kolu slovenskog prvenstva pobijedila Domžale u gostima 4:1 i zadržala tri boda prednosti ispred Maribora na prvom mjestu.

Ljubljančani su tako došli do treće uzastopne pobjede u prvenstvu, a u njoj je veliku ulogu odigrao 23-godišnji Dinamov igrač na posudbi Luka Menalo. Rođeni Splićanin, a danas reprezentativac BiH, upisao je dvije asistencije. Ona za vodeći gol jedan je od najboljih poteza ove sezone u Europi.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Menalove asistencije možete pogledati OVDJE.

S igračem na leđima, Menalo je u 16. minuti primio loptu i pričekao suigrača Stefana Savića i potom petom savršeno gurnuo braniču kroz noge, a Savić je lijepim udarcem pogodio za 0:1. Domaćini su ubrzo izjednačili, ali je Olimpija već do poluvremena povela 2:1 krasnim golom još jednog bivšeg dinamovca Cekicija (LINK) i na kraju zasluženo slavila.

Za četvrti gol u 74. minuti također je bio zaslužan Menalo. S gol-aut linije na desnoj strani poslao je savršen centaršut na drugu stativu gdje je Lupeta zabio za konačnih 4.1. Menalo je u 11 kola slovenske lige zabio četiri i namjestio ukupno tri gola, a u Ljubljanu je ljetos stigao na jednogodišnju posudbu. Prošle sezone bio je na posudbi u Slaven Belupu, a u Dinamo je stigao prošlog ljeta iz Širokog Brijega za 400.000 eura.

Pročitajte više