KOŠARKA

VIDEO Dončić je kao dječarac ubacio 54 koša uz 11 skokova i 10 asistencija

Luka Dončić

LUKA DONČIĆ danas je igrač kojem se klanja cijeli košarkaški svijet i jedna od najvećih zvijezda NBA lige. Njegova genijalnost, ipak, nije ništa novo jer je slovenski košarkaš od malih nogu obećavao da će izrasti u igrača kakav je danas. Podsjetila je na to i FIBA objavom videa s dijelovima utakmice u kojoj je nastupio kao 12-godišnji dječarac.

Kao i danas, i tada je Dončić bio neuhvatljiv za konkurenciju, o čemu svjedoči i zapis s te utakmice. U konkurenciji košarkaša do 13 godina njegova dominacija očitovala se spektakularnim triple-double učinkom od 54 poena, 11 skokova i 10 asistencija. 

Jedanaest godina nakon te utakmice i nakon što je pokorio europsku košarku, Dončić isto radi i u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Dvaput član najbolje petorke NBA lige i trostruki All-Star igrač svestranu košarku igra i u NBA ligi, u kojoj je već u Top 10 svih vremena po broju triple-doubleova.

Ostvario ih je 46 u 264 odigrane utakmice kroz koje je na prosjecima od 26.4 poena, 8.5 skokova i 8.0 asistencija po večeri.

Pročitajte više