Video: Englezi razmontirali Slovačku na Wembleyu i ostali bez tri napadača!

ENGLESKA je u prijateljskoj utakmici na Wembleyu svladala Slovačku 4:0. Dva gola je zabio Rooney, a po jedan Heskey i Lampard.

No, da ne bude sve tako dobro po Capella "pobrinuli" su se napadači Gordog Albiona. Naime, izbornik Engleske je počeo sa Rooneyjem i Heskeyjem u špici, ali je napadač Aston Ville izašao nakon samo 15 minuta, a umjesto njega je ušao Carlton Cole. No, i napadač West Hama je morao napustiti igru zbog ozljede, a zamijenio ga je Peter Crouch. Međutim i suigrač Nike Kranjčara je zbog istog razloga napustio teren u 75. minuti što će Capellu sigurno zadati mnogo glavobolje uoči Ukrajine.

Početni sastavi:

Engleska: James, Johnson, Upson, Terry, Ashley Cole, Lennon, Lampard, Barry, Gerrard, Heskey, Rooney

Slovačka: Senecky, Pekarik, Valachović, Škrtel, Ćech, Šestak, Zabavnik, Karhan, Kozak, Hamšik, Vittek

Tijek susreta:

Gol za Englesku! Engleska je u došla u vodstvo već u 7. minuti, strijelac je Emile Heskey. Rooney i Gerrard su sve spremili za napadača Aston Ville kojem nije bio problem zabiti s nekoliko metara.

Odmah nakon toga Heskey je ponovo bio u odličnoj prilici, ali je lopta otišla preko gola.

U 28. minuti Engleska je ponovo u zaprijetila. Lennon je dao za Lamparda koji puca, no Senecky brani. Lopta se odbila do Rooneyja čiji udarac blokira obrana gostiju.

Odmah nakon toga, odlična prilika Engleza koja je potekla od visokog Croucha. Spustio je loptu glavom za Lamparda koji je prosljeđuje Lennonu, a suigrač Luke Modrića je prošao po desnoj strani i opalio no Senecky izbija loptu u korner.

Završilo je prvih 45 minuta u kojima je Engleska bila bolja momčad.

Na početku drugog poluvremena u igru je ušao David Beckahm i tako po broju nastupa pretekao Bobbya Moorea koji je 108 puta nastupio za reprezentaciju. Sad će David loviti Petera Shiltona koji je prvi na vječnoj listi sa 125 nastupa. A sve je to sa tribina Wembleyja promatrala njegova supruga Vicotryja sa tri sina.

Gol za Englesku! Rooney je povećao na 2:0. Beckham je primio loptu na desnoj strani i idealno ubacio za napadača Manchestera. Obrana Slovačke je zaboravila na Rooneyja koji je skočio i glavom matirao Seneckyja.

Gol za Englesku! Sad je rezultat realniji s obzirom na sve ono što se događa na terenu. Nakon Heskeya i Rooneya strijelac je Lampard. Veznjak Chelsea ja dobio loptu na vrhu šesnaesterca gostiju, probio se kroz nekoliko slovačkih igrača i matirao Seneckyja. Engleska je tijekom cijelog susreta puno bolja, sasvim je nadigrala Slovake.

Gol za Englesku! U posljednjoj minuti ponovo je Rooney stijelac. Vješto je izbjegao zaleđe, izbio sam pred protivničkog vratara i poslao loptu pod gredu za konačnih 4:0.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više